Benzema a Zlatá lopta? Real Madrid pevne dúfa

Karim Benzema

Real Madrid by pre tento rok mohol získať víťaza v prestížnej ankete Zlatá lopta.

Naposledy sa to Realu Madrid podarilo v roku 2018, keď Zlatú loptu získal Luka Modrić. V posledných dňoch sa vyrojili špekulácie, žeby mohol byť Karim Benzema veľkým kandidátom na zisk Zlatej lopty. 

V roku 2021 nastúpil v 47 zápasov a v každom z nich zaznamenal buď gól alebo asistenciu. Po fantastickej forme v Reale Madrid sa vrátil aj do francúzskej reprezentácie, keď zaznamenal štyri góly na Eure. Naposledy zahviezdil skvelým gólom proti Belgicku, keď zavelil k obratu z 0-2 a postupu do finále Ligy národov.

Jediným problémom kandidatúry Benzemu na Zlatú loptu je absencia trofejí. Zatiaľ v tomto roku nevyhral nič, zmeniť by sa to mohlo jedine v Lige národov. Pre Real Madrid by to nebolo nič neobvyklé, keďže Cristiano Ronaldo získal Zlatú loptu v roku 2013 a to pritom nezískal s klubom alebo reprezentáciou čo i len jedinú trofej. Real Madrid pevne dúfa, že môže znovu uspieť. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace