Benzema v historické tabulce dohání Raúla

Raul a Benzema v dresu Realu Madrid | acefootball.com

Francouzský útočník, který se v letošní sezóně prezentuje úžasnou formou, bude chtít střelecké statistiky vylepšit i během derby. Pokud by se mu to podařilo, dohnal by nebo předehnal v historické tabulce střelců legendu madridského fotbalu, Raúla.

Karim Benzema je krůček od toho, aby v historických střeleckých tabulkách Realu Madrid dohnal na druhé pozici Raúla. Za více než patnáct let působení v útoku Realu Madridu si španělský fotbalista připsal 323 branek. Karim Benzema je v tabulce třetí se ztrátou jedné branky, na totožná čísla jako legenda madridského fotbalu se ovšem dostal o poznání rychleji, stihl to za 12 let působení v Realu.

Pokud se Bemzemovi v nedělním derby s Atléticem podaří skórovat, a při současné formě je to velice pravděpodobné, vyrovná nebo předskočí Raúla v klubových statistikách. Na prvním místě tak bude zůstávat pouze nedostižný CR7, který za sebou v Realu zanechal neuvěřitelných 450 branek a není pravděpodobné, že by se v dohledné době někomu podařil podobný kousek.

Do letošní sezóny nastupoval Karim Benzema s 279 brankami, 11 gólů za Santillanou a 29 za Di Stéfanem, ale jeho velkolepá forma ho brzy posunula na pomyslné podium střelců. Kromě ligového poháru, kde se Benzema neprosadil ani v jednom utkání, si francouzský střelec podmanil La ligu i Ligu mistrů a v obou soutěžích bude korunován králem střelců.

Zajímavostí zůstává také fakt, že Benzema může Raúla dohnat právě proti soupeři, se kterým se španělský útočník radoval ze svého prvního gólu. Stalo se tak v říjnu 1994, kdy Raúl pokořil po geniální Laudrupově přihrávce Diega v brance Atlética. Dnes se mu může Benzema vyrovnat a pokud se nezadaří, přijdou další a další zápasy.

 

Nejlepší střelci Realu Madrid všech dob                       

1 Cristiano 450

2 Raúl 323

3 Benzema 322

4 Di Stéfano 308

5 Santillana 290

6 Puskas 242

7 Hugo Sánchez 208

8 Gento 182

9 Pirri 172

10 Butragueño 171

 

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace