Berizzo onemocněl rakovinou prostaty

Eduardo Berizzo v objetí hráčů Sevilly (© marca.es)

Špatná zpráva ze Sevilly, kouč Andalusanů Eduardo Berizzo onemocněl rakovinou prostaty. Informaci přinesla španělská média a během dnešního dne ji potvrdil i klub.

"Je to těžké a osobní téma, proto bude vhodnější počkat do zítra," uvedl prezident Sevilly José Castro po včerejším utkání Ligy mistrů, v němž Berizzův výběr remizoval s Liverpoolem 3-3, ačkoliv prohrával již 0-3.

Ve středu vydala Sevilla oficiální prohlášení, které vážnou nemoc u 48letého lodivoda potvrdila. V nejbližších dnech čekají Berizza další testy a na jejich základě se rozhodne o formě léčby, předpokládá se nutnost operace a následné chemoterapie.

Zatím není jasné, jak nemoc ovlivní Berizzovi práci trenéra a zdali bude muset Sevilla hledat dočasnou náhradu. List AS tvrdí, že rakovina byla zachycena v počátečním stadiu a Berizzo má velkou šanci se rychle a zcela uzdravit.

Berizzo působí na lavičce Andalusanů od letošní sezóny, kdy přišel ze Celty Vigo jako náhradník za Jorge Sampaoliho. S mužstvo je blízko postupu do další fáze Ligy mistrů a v tabulce La Liga je Sevilla pátá.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace