Bernabéu soupeře v letošní sezóně neděsí

Fanoušci Realu Madrid na Santiago Bernabeu

Real Madrid na domácím hřišti v této sezóně ještě neprohrál, ale zároveň před vlastními fanoušky ztratil již osm bodů. Jedná se o podobná čísla jako v loňském roce, ale zřetelné zlepšení Barcelony se podepsalo na pozici Bílého baletu v tabulce a jeho nejistotě v některých utkáních.

Vypjaté derby s Atléticem Madrid mají fanoušci Bílého baletu za sebou, Real je ale potěšit nedokázal. Body se mezi oba týmy rozdělily po remíze 1-1 a Barcelona v dohrávce ligového kola bude moci v tabulce odskočit na rozdíl deseti bodů.

Přestože hráli na domácím hřišti, s podporou vlastních fanoušků, nedokázali svěřenci Carla Ancelottiho porazit Atlético. A to navzdory tomu, že hráli většinu druhého poločasu v početní převaze. Nakonec ale mohou být rádi za bod, protože poté, co se do vedení dostalo Atlético, se zdálo, že si hosté odvezou bod za vítězství.

O vyrovnání se postaral Alvaro Rodriguez, mladý uruguayský útočník, který začíná nakukovat do sestavy a sbírá cenné minutky. Santiago Bernabeu ale slavit nemohlo: stadion Realu Madrid není v této sezóně děsivou pevností z minulých let. A to je mimo jiné to, v čem se Bílému baletu v letošním roce vzdaluje ligový titul.

Na Stangiago Bernabeu Real Madrid letos remizoval bez branek s Osasunou a Realem Sociedad, zatímco 1-1 skončila utkání s Gironou a v derby s Atléticem. Osm bodů na cestě za titulem může přijít Bílý balet draze. Real v této sezóně nasbíral na hřištích soupeřů o dva body více než před domácím publikem. I ostatní statistiky jsou velmi vyrovnané. Real Madrid vstřelí doma přibližně 2,1 branky, venku hraje s průměrem 2,0. Podobně je na tom i s inkasovanými brankami: 0,7 doma proti 0,8 venku. Rozdíl je minimální, nicméně před vlastními fanoušky by Real Madrid měl být devastující a svůj stadaion by měl být schopen využívat jako zbraň navíc.

Celá věc je kuriózní, protože v ostatních soutěžích je Madrid doma velmi silný. Ve třech utkáních Ligy mistrů a jednom v poháru připsal Bílý balet čtyři přesvědčivé výhry, dvanáct vstřelených branek a pouze tři inkasované. Blíží se ale opravdu velcí soupeři, kteří by mohli oslnivé statistiky pocuchat: Barcelona v poháru a Liverpool v odvetě Ligy mistrů.

Pravdou je také, že by se nemělo přehlížet, že Madrid neprožívá sezónu, která by se příliš lišila do té předchozí, kdy ve stejnou dobu měl Real 53 bodů a nyní mají pouze o bod méně. Velký rozdíl je ale ve výkonnosti Barcelony, který měla před rokem o 24 bodů méně a Ancelottiho svěřencům cestu za titulem značně ulehčila.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace