Betis a Valencia v Evropské lize vyhrály, Sevilla remizovala

Vadillo zařídil Betisu vítězství (© marca.es)

Betis porazil ve třetím zápase základní skupiny Evropské ligy Vitórii a Valencia St. Gallen, zatímco Sevilla remizovala v Liberci.

Reportáže připravujeme.

Betis - Vitória Guimarães 1-0 (50. Vadillo)

Betis si po špatných výsledcích v lize zlepšil náladu v kontinentální soutěži, když porazil na stadionu Benita Villamarína portugalskou Vitórii 1-0.

Mužem utkání byl Álvaro Vadillo. Ten trápil obranu hostů už v prvním poločase, gólově však udeřil až na začátku toho druhého, kdy po souhře s Verdúem zaznamenal rozhodující trefu.

Betis měl zápas dlouho pod kontrolou, v závěru se však do té doby ospalí hosté dostali do hry, jenže Marco Matías či Russi nezakončili přesně. Betis tak slaví těsnou výhru.  

Liberec - Sevilla 1-1 (20. Rabušic - 88. Vitolo)

Fotbalisté Sevilly ztratili v letošním ročníku Evropské ligy první body, když remizovali na hřišti Liberce 1-1. O góly se postarali Rabušic a Vitolo.

Sevilla sice měla v prvním poločase častěji míč na kopačkách, avšak brankáře téměř neohrozila. Naopak Liberec předvedl skvělou kombinační akci, kterou přesně zakončil Rabušic. Povedený brejk domácích zastavil obětavý skluz Reyese.

Po změně stran platila převaha Sevilly, jenže nebezpečnější byl Liberec. V nejlepší šanci se ocitl Šural, jenž z úhlu napálil Javi Varase. Sevilla odpověděla hlavičkou Caly nad. Dvanáct minut před koncem poslal Kovář Baccu k zemi a brankář Liberce byl vyloučen. Následný přímý kop Hroššo jen vyrazil, ale Gameiro poslal dorážku mimo. Lépe mířil Vitolo v 88. minuty, kdy vyrovnal na konečných 1-1.

Valencia - St. Gallen 5-1 (11. Paco Alcácer, 20. a 29. Fede, 31. Ricardo Costa, 70. Canales - 74. Nater)

Nejlepší výsledek ze španělských celků dnes zaznamenala Valencia, která na Mestalle vypráskala švýcarský St. Gallen pěti góly, přičemž hosté skórovali v jediném případě.

Netopýři nastoupili s obměněnou základní jedenáctkou a jejich hře to prospělo. Mladé pušky pálily ostrými, hvězdou střetnutí se stal aktivní Fede, jenž na úvodní branku Paca Alcácera navázal dalšími dvěma zásahy. Ještě do poločasu zvýšil už na 4-0 Ricardo Costa.

Po změně stran se prosadil ještě Canales, za St. Gallen snížil Nater. Valencia byla jasně lepším týmem, navíc v brankáři St. Gallenu našla pomocníka, neboť Lopar mohl při některých gólech udělat více. Los Che mají díky zaváhání Swansea osud ve vlastních rukách.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace