Betis i Sevilla nakročily do Evropské ligy

Záběr z utkání Jablonec - Betis (© marca.es)

Úspěšný den zažily sevillské kluby v prvních zápasech čtvrtého předkola Evropské ligy. Betis vyhrál v Jablonci, Sevilla doma zdolala Śląsk Vratislav.

Jablonec - Betis 1-2 (43. Kopic - 21. Jorge Molina, 85. Cedrick)

Betis na Střelnici sice nepředvedl tak dobrý výkon jako o víkendu na Bernabéu, přesto mu to stačilo na těsné vítězství 2-1, které znamená velký krok směrem do hlavní fáze Evropské ligy.

První branku vstřelil Jorge Molina v 21. minutě, jenže vedoucí trefa jako by hosty uspala a sundali nohu z plynu. Jablonec toho využil těsně před pauzou, když se prosadil Kopic.

Po změně stran měl navrch Jablonec, v cestě mu však stál skvěle chytající Sara. Až střídání opět vrátila Betis do hry, což potvrdil vítězný gól aktivního Cedricka v samotném závěru. Betis vyhrál v Jablonci 2-1 a vytvořil si slibnou pozici do domácí odvety.

Sevilla - Śląsk Vratislav 4-1 (36. Rakitić, 67. a 89. Marin, 85. Gameiro - 16. Paixão)

Přestože výsledek utkání mezi Sevillou a Śląskem zanechal mezi oběma soupeři třígólový rozdíl, ve skutečnosti se vítězství favorita rodilo těžší cestou, než se předpokládalo.

Hosté se ujali na Pizjuánovi vedení po čtvrthodině zásluhou Paixãa a měli i další šance, Sevillu ovšem podržel výtečně chytající Beto. Rakitić v 36. minutě určil poločasový stav 1-1.

Rozhodujícím momentem se ukázala být červená karta, kterou v 55. minutě obdržel Dudu. Sevilla využila početní výhodu hned třikrát, z toho dvakrát prostřednictvím skvěle hrajícího Marina. Svůj první gól v dresu Andalusanů zaznamenal Gameiro. Nervionenses by neměli mít problém si v odvetě pohlídat postup.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace