Betis pokukuje po Velovi

Carlos Vela (© marca.com)

Vedení Betisu Sevilla má s výhledem do příští sezóny poměrně pestrý rejstřík vytipovaných fotbalistů, kteří by se podle mínění zodpovědných hlav hodili do kádru, jenž podle slov trenéra Pepe Mela nijak neskrývá své choutky atakovat pozice zaručující start v evropských pohárech. Mnohé překvapilo, že se v tomto bookletu objevilo i jméno třiadvacetiletého mexického reprezentanta Carlose Vely, jenž momentálně hostuje v Realu Sociedad. Vlada Stosic, sportovní ředitel verdiblancos se již zkontaktoval s osobami v blízkosti mexického záložníka, či útočníka, aby zjistil podmínky, nicméně celá operace na jejímž konci by měl být přesun Vely na Heliópolis nebude nijak jednoduchá.

Zaprvé Real Sociedad má přednost při vyjednávání o budoucnosti mexického fotbalisty. V klubu z Donostie jsou s výkony Carlose nadmíru spokojení (deset gólů, sedm nahrávek) a vypadá to tak, že londýnským kanonýrům předloží nabídku, aby Velu definitivně získali pod svá křídla. Hráčův agent je již obeznámen s přáním txuri-urdin zasednout k jednacímu stolu, ale tato schůzka se uskuteční nejdříve po skončení letošní sezóny. Počáteční cena, se kterou se Real Sociedad chce ucházet o služby šikovného plejera by se měla pohybovat kolem dvou milionů eur, ovšem z ostrovů se ozývají hlasy, že Arsenal chce využít skvělé Velovy sezóny a vyšponovat jeho cenu co nejvýše.

Mexičan, jenž má doma v šuplíku rovněž španělský pas, má na Emirates Stadium kontrakt až do roku 2015, který podepsal ve svých sedmnácti letech, kdy se stal nejlepším šutérem na světovém šampionátu sedmnáctek. Po nespočtech hostovaček – Celta, Salamanca, Osasuna, West Bromwich a nyní Real Sociedad, Vela fotbalově rozkvetl právě na Anoetě, což jeho tržní cenu vystřelilo prudce nahoru.

Z kádru Betisu se Vela velmi dobře zná s Irineyem, s nímž se potkal právě při hostování ve Vigu a během utkání, které Betis odehrál před pár dny v San Sebastiánu, se oba velice horlivě zdravili.

Carlos Vela se Betisu zamlouvá zejména kvůli svojí univerzálnosti, kdy se ho v letošní sezóně trenér Realu Philippe Montanier nerozpakoval umístit na oba kraje zálohy a dokonce ani na post hrotového útočníka. Jeho profil je v určitých rysech podobný Jeffersonovi Monterovi, byť Vela se na rozdíl od ekvádorského rychlíka pořádně činil coby zručný střelec, takže by mohl působit jako skvělá náhrada právě za něho, neboť po skončení sezóny Jeffersonovi skončí hostování z Villarrealu. Real Sociedad už podniká kroky k udržení Vely, ale Betis vyčkává, co kdyby náhodou...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace