Bez účasti v Lize mistrů bude muset Atlético prodat některou z hvězd

Atlético Madrid

V současné chvíli je Atlético na páté příčce španělské ligové soutěže a pokud by sezónu ukončilo na stejném místě, pak by si v příštím roce zahrálo pouze Evropskou ligu. Méně prestižní soutěž by s sebou nesla pochopitelně i menší odměny a díra v rozpočtu by donutila klub prodat některé hvězdy.

Největší cíl Atlética Madrid do zbytku sezóny je probojovat se mezi první čtyři celky španělské ligy. Pokud by se tomu nepodařilo dostát, bylo by vedení Atlética nuceno vzdát se některého z klíčových hráčů.

V posledním ligovém utkání Atlético na domácí půdě podlehlo Levante 0-1 a přišlo tak o možnost zůstat v těsném kontaktu s Betisem, který okupuje třetí příčku. Navíc má madridský klub velký problém v obranných řadách a až příliš často inkasuje. Jen v posledních čtyřech ligových utkáních dostal deset branek.

Situace úřadujícího ligového šampiona začíná být kritická a na trenéra Simeoneho a jeho tým čeká velký kus práce. Protože Valná hromada oznámila, že je nezbytně nutné udržet Ligu Mistrů proto, aby se klub nedostal do červených čísel. Jen tak totiž bude moci udržet v týmu Oblaka, Joao Felixe, Griezmanna, De Paula, Lemara, Correu a další.

První dvě příčky La Ligy už jsou téměř jistě rozdané mezi Real Madrid a Sevillu, Barcelona v zimě notně posílila a bude hlavním adeptem na třetí místo. O poslední příčku zajišťující Ligu Mistrů se tedy poperou Atlético, Real Sociedad, Villarreal a Betis Sevilla. A upřímně řečeno Atlético má aktuálně nejhorší formu.

V příštím ligovém utkání zajíždí Madrid do Pamplony a potřebuje nutně naplno bodovat. V opačném případě by situace již byla kritická. V sezóně 2019/20 Atlético získalo z Evropy 95 milion eur, o rok později 80 milionů a letos zatím 60 milionů eur. Pokud by tato částka v kase chyběla, nemohlo by si Atlético už dovolit odmítat nabídky na přestup svých hvězd.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace