Beznaděj. Málaga patří mezi nejhorší týmy historie La Ligy

Hráči Málagy jsou na kolenou (© as.com)

Už ani zázrak zřejmě nedokáže udržet Málagu v Primera División. Situace andaluského klubu je beznadějná a vedení již začíná plánovat nadcházející sezónu ve druhé lize.

Příchod nového kouče José Gonzáleze mužstvu nikterak nepozvedl. Pod jeho vedením dosáhlo na pouhé dva body z osmi utkání. To znamená, že Málaga má po 27 odehraných kolech na kontě jen 13 bodů, což ji řadí mezi vůbec nejhorší účastníky La Ligy v historii.

Slabší cifry zaznamenaly v této fázi sezóny jen tři celky. Logroñés v ročníku 1994/1995 s deseti body (tehdy se za vítězství dávaly jen dva body, Logroñés by si s bilancí jedné výhry a osmi remíz i po přepočtu na tříbodový systém polepšil o jediný bod - na 11), Sporting v sezóně 1997/1998, kdy vydoloval ze 27 kol 7 bodů, což je vůbec nejménší číslo zapsané v análech soutěže, a loňská Osasuna s 11 body.

Málagu přitom ještě čekají zápasy proti Barceloně, Realu Madrid či Villarrealu, v nichž se nedá očekávat bodový zisk Gonzálezova mužstva. I v klubu samotném už berou sestup jako hotovou věc a začínají plánovat příští sezónu s ohledem na nároky a možnosti Segundy. Výrazného snížení se dočká rozpočet, který byl v letošní sezóně 63,5 milionu eur. To znamená nižší platy hráčů i trenérského týmu i velkou obměnu kádru...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace