Boateng: Dělat lepší rozhodnutí, byl bych v Barceloně členem základní sestavy nebo hrál 10 let za Real Madrid

Kevin-Prince Boateng (© marca.es)

Kevin-Prince Boateng toho v Barceloně od lednového příchodu příliš nenahrál. Médiím poskytl rozhovor, v němž se vrací k životu v mládí.

Německý útočník s ghanskými kořeny, jenž na Camp Nou hostuje ze Sassuola, lituje, že na začátku kariéru učinil špatná rozhodnutí: "Dělat lepší rozhodnutí, byl bych v Barceloně určitě členem základní sestavy nebo hrál deset let za Real Madrid či Manchester United. Samozřejmě, že toho lituji. Až příliš pozdě jsem pochopil, že mít vše urovnané v hlavě je naprosto zásadní. Bývalo by mi pomohlo, kdyby mi v mých 18 letech někdo z rodiny nebo agent poradil."

Není to poprvé, co si Boateng přiznal, že lituje chování v minulosti. "Utrácel jsem nesmyslné částky v klubech, za oblečení a auta. V jeden den jsem koupil tři auta, protože si snažíte koupit štěstí. Nemohl jsem hrát fotbal, tak jsem si koupil Lamborghini. Paráda, jste týden šťastný. A pak už to auto ani nepoužijete. Pořád to vidím před sebou. Tři auta, velký dům a já tam stojím jak 50 Cent. Byl jsem hloupý. Kdo jezdí po Loughtonu v Lamborghini?" prohlásil například.

"Ale i to mi pomohlo dospět, uvědomit si, kdo jsem. Poučil jsem se. Jednoho dne jsem se vzbudil, podíval do zrcadla a uvědomil si, že to nejsem já. A nechci být. Já jsem fotbalista."

Dvaatřicetiletého fotbalistu si někteří fanoušci na sociálních sítích dobírají, že je v Barceloně jen jako fotografující turista. "Ale jsou to krásné fotky," odpověděl Boateng pohotově. Angažmá v Barceloně si i přes nedostatek minut na trávníku užívá.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace