Boateng: V mládí jsem byl blázen

Kevin-Prince Boateng (© marca.es)

Kevin-Prince Boateng se stal překvapivou lednovou posilou Barcelony. Zkušený útočník poskytl médiím rozhovor, v němž zavzpomínal i na divoký život v mládí.

"V mládí jsem byl blázen. V osmnácti jsem byl pro okolí králem, protože jsem měl peníze. Ale pak přišlo dítě, navíc jsem si uvědomil, že pokud chci hrát za kluby jako AC Milán nebo Barcelonu, musím dospět, jinak si vás nevyberou. Můžete být dobrý hráč, ale když to nemáte srovnané v hlavě, nemáte šanci dostat se do takových klubů. Proto jsem změnil svůj přístup a charakter. Teď vážím 83 kilogramů, ale míval jsem i 95. V Londýně (kde hrál za Tottenham) jsem hodně chodil po klubech, jedl špatně... Když jste mladý, je vám jedno, jestli hrajete, nebo ne, protože máte peníze a kamarádi vám neustále opakují, že jste úžasný," prohlásil Boateng, jenž si o to více užívá současné angažmá.

"Teď mám svého kuchaře a jím zdravě, protože vím, že to může prodloužit kariéru. Hrát v Barceloně, to je až dojemné, protože více fotbalista dokázat nemůže. V mém věku to znamená splnění snu. Chci být mužstvu nápomocen. Užívám si každou chvíli."

Jedenatřicetiletý útočník bojuje proti rasismu: "Mám v tom jasno. Pokud dojde při zápase k rasistickým urážkám, opustím hřiště a jdu domů. Je to problém klubů, lig, ale také společnosti. Děti musejí vyrůstat s určitými hodnotami, na barvě kůže nezáleží."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace