Bodování podle Mona Burgose: za remízu až dva body, za prohru minus jeden

Mono Burgos (© marca.es)

Mono Burgos představil svůj návrh na změnu bodování ve fotbale.

Někdejší brankář a poté dlouhodobý asistent Diega Simeoneho v Atléticu tak chce bojovat proti ubývajícímu počtu branek, a to zejména v La Lize, ze které čím dál více mizí radost z třepající se sítě, mužstva nastupují s cílem neprohrát, nikoliv vyhrát, neboť remíza se stala přijatelným výsledkem a pro řadu klubů jakousi komfortní zónou.

Průměr branek na zápas v Primeře každoročně klesá, letos spadl až na 2,41, což je mezi elitními evropskými ligami jednoznačně nejslabší číslo. Proto je podle Mona Burgose potřeba "udělat z gólů prioritu".

Jedenapadesátiletý Argentinec zveřejnil na sociální síti tabulku "nového" bodování. Za vítězství by zůstaly tři body, za remízu by se udělovaly nula až dva body v závislosti na počtu branek. Bezgólový výsledek by znamenal 0 bodů, remíza 1-1 půl bodu, remíza 2-2 jeden bod, remíza 3-3 jeden a půl bodu a remíza 4-4 a vyšší dva body. Poražený by si do tabulky připsal minus jeden bod.

To vše by zajistilo, že i celky, které by "hrály na remízu", by musely střílet branky, nikoliv se soustředit jen na obranu. 

Bodová tabulka Germána Burgose:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace