Boj o TOP 4 pokračuje, Barcelona se utká s Atléticem

Šlágrem 23. kolo je souboj Barcelony a Atlética Madrid

Další reprezentační pauza je u konce, ligový fotbal je zpět. Vrací se i španělská Primera División, která má na programu 23. kolo. Jasným tahákem tohoto zápasového bloku bude zajímavý souboj mezi Barcelonou a Atléticem Madrid. Oba týmy nezažívají ideální sezónu, což dokládá jejích aktuální ligové umístění (5. a 4. pozice). Vítěz tohoto střetnutí může získat velkou výhodu v boji o TOP 4. Kdo má větší šanci uspět? Jak moc oba celky posilovali během lednového "přestupáku"?

I přes špatnou finanční situaci byla Barcelona během zimního přestupového období velmi aktivní. Katalánský celek utratil za posily celkem 55 milionů eur, jen 2 evropské týmy investovaly do lednových transakcí více. Barcelona posílila zejména ofenzívu, příchozí trio Torres, Traoré a Aubameyang by mělo zlepšit průměrnou útočnou produktivitu. Po několika letech se do klubu vrátil i Daniel Alves, za nepatrnou částku přišel také Fabio Blanco z Frankfurtu.

Španělský velkoklub se aktuálně nachází na 5. místě, ztrácí pouhý bod na 4. Atlético. Barcelona potřebuje alespoň neprohrát, 4bodová manko na účast v Lize mistrů by bylo velkou nepříjemností . Oba týmy se střetly na podzim, po výborném výkonu zvítězil madridský celek(výhra 2:0), Katalánský celek se tehdy naopak nacházel v ohromné krizi. 

Barcelona by nyní měla ukázat, jak moc se pod trenérem Xavim zvedla. K tomu by ji měly napomoci velké posily, které přišly před nedávnem. Katalánské mužstvo trápí také obrovská marodka. Do zápasu nezasáhne Umtiti, Wague, Dembele, Roberto, Lenglet, Fati či Depay. Připraven ještě nebude ani nově příchozí Aubameyang. Velké nepříjemnosti před klíčovým zápasem sezóny.

Atlético Madrid naopak tak aktivní na přestupovém trhu nebylo. Dá se říct, že udělalo pouze transakci kus za kus. K výraznému posílení nebo oslabení mužstva rozhodně nedošlo. Madridský celek opustil krajní obránce Trippier, který posílil anglický Newcastle. Jeho ztrátu klub zacelil příchodem zkušeného Wasse z Valencie. 

K dalším zásadním změnám v sestavě "Los Colchoneros" již nedošlo. Zatímco absence Barcelony jsou početné, hosté tyto problémy  řešit nemusí. Kouč Simeone nebude mít k dispozici pouze Griezmanna a Llorenteho, zbytek týmu bude připraveno. Hosté tak můžou nastoupit do zápasu v daleko silnější sestavě a proto budou mírnými favority utkání.

Jak pro Barcelonu, tak i pro Atlético je toto utkání velmi důležité. Výsledek zápasu nebude rozhodující pro umístění v TOP 4, může se však jednat o důležitý moment sezóny. Atlético má o bod více než Barcelona, můžou být spokojeni i s pouhým bodem za remízu. Jeho nespornou výhodou je minimální marodka a silnější základní jedenáctka.

Barcelona by naopak měla hrát na vítězství. Její pozice v tabulce není tak silná, zezadu na ní těsně dotírá Real Sociedad s Villarealem, další bodová ztráta ji může dost uškodit. V příštích kolech má navíc poměrně obtížný los. Katalánský celek bude pod daleko větším tlakem. Atlético může, zato Barcelona musí. Papírové předpoklady více favorizují hosty. Uvidíme, zda se těmto predikcím dokáží domácí vzepřít. Zápas se uskuteční 6.2. v 16:15, živě ho vysílá Nova Sport 3.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace