Bragarnik chce z Elche udělat přední evropský klub

Christian Bragarnik (© marca.es)

Majitel Elche Christian Bragarnik má velké ambice, které odtajnil v rozhovoru pro deník Marca.

Argentinského podnikatele a vlivného hráčského agenta doprovází rozporuplná pověst, během letošního léta kvůli sporům s ním v klubu skončil úspěšný trenér Pacheta.

Bragarnik, jenž získal hlavní podíl v Elche za 22 milionů eur vloni, se dohady nezabývá a uvedl, že "chce v Elche zanechat stopu". "Proto to je práce na plný úvazek, každý den se budeme snažit Elche zlepšit. Naším cílem je posunout Elche mezi přední evropské kluby," říká Bragarnik.

"Důležité je, abychom zapracovali už na výchově mladých hráčů, kteří mají ke klubu a městu vztah. Poté nebudeme muset investovat tolik peněz do posil. Chceme se také přiblížit fanouškům, vylepšit stadion a vytvořit lepší tréninkové centrum. Elche se musí dostat na úroveň, která je v La Lize potřebná. Myslíme to vážně, máme zkušenosti z řady klubů. Nechceme nic uspěchat, dáváme si střednědobé a dlouhodobé cíle. Čas vše ukáže."

Bragarnik přiznal, že ho Elche okouzlilo už v roce 2005: "V tomto roce jsem tady jednal o přestupu hráče, a jakmile jsem uviděl ten monstrózní stadion, řekl jsem si, jak by bylo hezké k takovému klubu patřit. Elche má opravdu krásný stadion a patří mezi nejlepší města k životu. Po ekonomické stránce to bylo riskantní, protože klub měl řadu problémů, ale vše se daří napravovat rychleji, než jsme doufali."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace