Brahim Diaz bude Realu chybět minimálně tři měsíce

Brahim Diaz v utkání Realu Madrid proti Realu Sociedad

Real Madrid v úvodních zápasech španělské ligy příliš nezáří, a i na hřišti Realu Sociedad byl rád, že se po dvou proměněných penaltách prodral k vítězství 0:2. Úspěšní střelci, Vinicius s Mbappém, avšak úsměv na rtech trenéra Ancelottiho nevykouzlili, protože italský manažer se bude muset v příštích třech měsících vypořádat se ztrátou Brahima Diaze po svalovém zranění pravé nohy.

Brahim Diaz, který se do Realu Madrid vrátil loni v létě po třech úspěšných sezónách v AC Milán, a vydobyl si poměrně dobrou pozici v sestavě, bude týmu chybět téměř celou podzimní část sezóny.  Z ligového utkání proti Realu Sociedad byl nucen odstoupit již po 25 minutách hry poté, co ucítil ostrou bolest v pravém stehně. To, co nejdříve vypadalo jen jako natažení svalu, bylo později diagnostikováno jako rozsáhlý problém přitahovače pravé nohy.

Lékaři Realu Madrid se shodují na tom, že v důsledku zranění bude Brahim Diaz odstaven na vedlejší kolej minimálně do poloviny prosince. To také znamená, že přijde o nadcházející derby s Atleticem, zápasy proti Barceloně, Dortmundu, AC Milán nebo Liverpoolu. V reprezentačním dresu vynechá celou podzimní část kvalifikace Afrického poháru národů.

Špatná zpráva je to ale zejména pro trenéra Realu Madrid, který Diaze v posledních utkáních úspěšně využíval jako hráče do rotace sestavy a byl odměněn jednou brankou a asistencí v šesti zápasech. Jeho výkony také komentoval s nadšením. „Dokud byl Ibrahim na hřišti, jeho výkon se mi líbil. V neděli podstoupí testy a budeme vědět více.“

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace