Braithwaite dostal od Barcelony zelenou, může si hledat nový klub

MArtin Braithwaite futaa.com

Třicetiletý dánský útočník už nezapadá do plánů trenéra Xaviho a dostal od Barcelony svolení s tím, že si může hledat nové angažmá. Popravdě řečeno, spíše než svolení to byla dobře míněná rada. V katalánském klubu už totiž pro něj není místo.

Martin Braithwaite přišel do Barcelony v zimě 2020 poté, co za něj klub zaplatil Leganés výstupní klauzuli ve výši 18 milionů eur. V době svého příchodu měl zacelit místo v sestavě po dlouhodobě zraněném Dembelém. Dánský útočník s úlohou souhlasil a v Barceloně podepsal smlouvu do červena 2024.

Pro předchozího trenéra, Ronalda Koemana, byl Martin Braithwaite důležitým členem týmu, ale dánský reprezentant se bohužel zranil a než stihl vyléčit zraněné koleno, došlo ke změnám na lavičce Barcelony a Braithwaite vypadl ze hry. Již před začátkem zimního přestupového období Xavi Hernández upozornil hráče na to, že pro něj v sestavě nemá místo a bude nejlepší pokud si najde nový směr své kariéry.

Zranění kolene z podzimu 2021 ale dánský útočník doléčil až na konci ledna, kdy dostal povolení od týmových lékařů. A v té době už bylo velice pozdě hledat na přestupovém trhu jiné možnosti. Situace v Barceloně ovšem zůstala neměnná. Xavi Hernández dánského hráče prakticky nestaví a přestože je Braithwaite fyzicky zcela zdráv na hřiště se nedostává. Ve skutečnosti odehrál jen deset minut proti Osasuně a dalších dvanáct proti Atléticu.

I samotná Barcelona by si přála najít východisko, které by uspokojilo obě strany. O dánského hráče je velký zájem zejména v Premier League. A v anglickém fotbale by Braithwaite nebyl žádným nováčkem, v FC Middlesbrough ve třech sezónách stihl odehrát čtyřicet utkání a vstřelit v nich devět branek.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace