Brazilský míčový kouzelník Ronaldinho ukončil v 37 letech kariéru

Ronaldinho v dresu Barcelony (© marca.es)

Ronaldinho Gaúcho, jehož kouzla s míčem bavila fanoušky po mnoho let, se rozhodl ukončit kariéru.

A to v 37 letech, jak potvrdil hráčův bratr a agent v jedné osobě Roberto Assis: "Je konec." Ronaldinho připravuje sérii exhibičních zápasů i rozlučku s národním týmem Brazílie, do soutěžních duelů už ale nastupovat nebude.

Odchovanec Grêmia začal štaci v Evropě v PSG, odkud jej v roce 2003 koupila Barcelona, v jejímž dresu dosáhl největších individuálních i týmových úspěchů. FIFA Ronaldinha dvakrát jmenovala nejlepším hráčem světa, v roce 2005 trumfoval i v prestižní anketě Zlatý míč. S Barcelonou dosáhl na dva ligové tituly i vítězství v Lize mistrů. Nasledně si vyzkoušel angažmá v AC Milán, Flamengu, Atléticu Mineiru, Querétaru a Fluminense. S Brazílií se v roce 2002 radoval z prvního místa na mistrovství světa.

Ronaldinho byl hráčem, který fotbalem bavil sebe i fanoušky, vždy vyznávající známé heslo Joga Bonito (Hraj hezky) a to vše s nezaměnitelným úsměvem na tváři za všech okolností. Zajímavostí je, že Brazilec se zapsal i do historie Youtube. Právě jeho reklamní video z roku 2005, v němž opakovaně trefuje míčem břevno, jako vůbec první v historii serveru, který byl založen o několik měsíců dříve, překonalo hranici jednoho milionu zhlédnutí.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace