Bude mít Barcelona nejlepší obranu historie?

Brankář Ter Stegen po ligovém utkání Barcelony

Barceloně se v ligovém utkání podařilo udržet další čisté konto. S nulou v zádech v La lize dokončila již třiadvacáté utkání a má nakročeno k tomu, aby se stala nejlepší obranou historie. Co jí chybí k tomu, aby se vyrovnala legendární obraně Chelsea s Petrem Čechem v brance? V posledních osmi ligových zápasech nesmí inkasovat více než šest branek.

Barcelona odešla s čistým štítem i z posledního ligového utkání proti Atléticu Madrid, a to brankáře Ter Stegena proháněli takoví hráči jako Griezmann nebo Morata. Nikdy nebylo možné o Barceloně tvrdit, že by se pyšnila neprostupnou obranou, vždy byla týmem, který se prezentoval extrémně útočným fotbalem a otevřená vrátka vzadu nějaký ten gól vždy propustila. V letošní sezóně se ale vše změnilo. Xaviho svěřenci, kteří mají ligový titul na dosah, předvádí ohromující defenzivní výkony. To je základ, na kterém trenér vybudoval mistrovský tým.

Katalánci dokázali v dosavadních třiceti utkáních udržet čisté konto třiadvacetkrát, což je číslo které vypovídá o tom, jak je těžké prosadit se proti její obraně v letošní sezóně. V posledním utkání vyrovnal Ter Stegen sezónní rekord Claudia Brava, ale může svou laťku posunout výše. Dokonce nejvýše. V této souvislosti se s každým dalším utkáním mluví o tom, zda má Barcelona nejlepší obranu historie.

Pokud se zaměříme na inkasované branky, pak dle tohoto kritéria nejlepší obranou všech dob byla Chelsea. Sezónu 2004/05 zakončila obrana s Petrem Čechem v brance a ikonami Terry, Gallas, Carvalho a Ferreira s pouhými patnácti inkasovanými brankami, což znamená, že Barcelona ve zbývajících osmi utkáních nesmí inkasovat více než šest branek.

Vzhledem k tomu, že až do této chvíle inkasovala Barcelona gól přibližně každé tři zápasy, mají velkou šanci stát se nejlepší obranou historie. Pokud by se to stalo, pětice Ter Stegen, Kounde, Araujo, Christensen a Balde se zapíše do historie španělského i světového fotbalu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace