Bude se o víkendu hrát? Válka mezi LFP a AFE se přiostřuje

Budou o tomto víkendu tribuny prázdné? (© as.com)

Hráči Primery a Segundy hrozí stávkou, která je každou hodinou reálnější. Došlo by tak k odložení 17. kola Primery a 18. kola Segundy.

Asociaci španělských fotbalistů (AFE) se nelíbí, že by měli nastoupit k zápasům už v neděli 2. ledna. Podle dohody s Ligou profesionálního fotbalu (LFP) z roku 2008 však může být prvním hracím dnem v roce až 3. leden. Přesunutí všech utkání na pondělí ale LFP odmítá.

Dalším jádrem sporu je situace v Betisu, jenž svým hráčům dluží osm milionů eur. AFE trvá na tom, aby byly závazky Verdiblancos ihned splaceny, vedení Andalusanů ale prohlásilo, že v současné chvíle peníze na výplaty nemá.

Obě strany stále trvají na svém a vzájemně se obviňují ze lží a vyhrožování. O všem tak rozhodne až soudce, před kterým dnes vypovídají prezident AFE Luis Manuel Rubiales a jeho protějšek z LFP José Luis Astiazarán.

Pokud by skutečně byl víkendový program profesionálních soutěží odložen, znamenalo by to, že by se letošní ročník Primery mohl kvůli reprezentačním utkáním prodloužit až o tři týdny. Skončil by tak v polovině června. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout ve čtvrtek.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace