Budoucnost Valencie je v odchovancích, ne v nákupech hvězd, říká Murthy

Anil Murthy (© marca.es)

Prezident Valencie Anil Murthy promluvil o filozofii, které se bude klub v příštích letech držet.

"Hotově hvězdy stojí hodně peněz a kluby by měly dodržovat finanční fair play. Lim (majitel klubu) mluví celkem jasně. Musíme se soustředit na naši akademii, protože ta je v DNA Valencie klíčová. Chceme do ní přilákat talentované hráče už v mladém věku. Za Valencii nastupuje řada mladíků, dáváme jim šanci hrát v La Lize," uvedl Murthy.

"Máme dostatečnou infrastrukturu i ambice, aby to fungovalo. Kluby nemohou utrácet více, než vydělají. Nebudeme za posily platit obrovské sumy. Pan Lim chce klást důraz na odchovance. I s touto filozofií můžeme bojovat s kluby, které mají výrazně vyšší rozpočty. Vždyť Manchester United jsme v Lize mistrů na Mestalle porazili."

Právě příchod singapurského podnikatele Petera Lima do Valencie označuje Murthy jako klíčový: "Pro historii Valencie šlo o důležitý milník, protože do klubu investoval 200 milionů eur. Teď, kdy budeme slavit stoleté výročí od založení, je Valencia stabilní po finanční i sportovní stránce. Za předchozích sto let jsme zažili hodně úspěchů a získali mnoho trofejí, jsme velký evropský klub. Přitom na kontinentu je řada kdysi slavných klubů, které upadly v zapomnění."

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace