Budúca náhrada Courtoisa. Real Madrid starostlivo hľadá brankárov

Thibaut Courtois

Real Madrid mal v tomto storočí vo svojej bráne veľmi kvalitných gólmanov, ktorí boli rozhodujúci pri ceste za dokopy siedmimi titulmi v Lige majstrov.

Najprv Iker Casillas, potom Keylor Navas a aktuálne Thibaut Courtois. Jeden lepší než druhý. Toto sú brankári posledných dvoch dekád Realu Madrid. Kto bude ale tou budúcou jednotkou?

Casillasa si v Madride v podstate vychovali, Navas prišiel za lacný peniaz z Levante, keď stroskotal nákup De Geu, stal sa jednotkou. Za Courtoisa Real Madrid zaplatil niečo vyše 30 miliónov eur. Belgický gólman v životnej forme ešte niekoľko sezón Los Blancos potiahne, čo sa ale stane potom?

Real Madrid pred pár rokmi kúpil ukrajinského gólmana Andreja Lunina, ktorý sa ukázal na konci uplynulej sezóny v dobrej forme. Najprv chcel odísť, no teraz otočil a chce prijať rolu náhradníka Courtoisa aj v najbližšej sezóne.

Biely balet získal zadarmo (i keď s malou kompenzáciou) Ferrana Quetglása z Mallorcy, iba 17-ročného gólmana, ktorý bude pod vedením Raúla Gonzaleza v Castille. V rovnakej vekovej kategórii má Real Madrid eminentný záujem o Gabriela Sloninu, veľký talent z americkej MLS. Američan mal ísť do Chelsea za 12 miliónov eur, lenže tá ho aktuálne postavila na vedľajšiu koľaj.

Real Madrid sa tak opäť plánuje chopiť svojej šance a o mladíka zabojovať. Možno sa už v Madride ani netrápia nad Courtoisom, ale nad tým, kto ho nahradí. I keď Courtois môže pokojne odchytať ďalších 5-6 rokov, klub sa už teraz starostlivo snaží získať budúcu jednotku. Po skúsenosti s Navasom či Casillasom ani nebude čudné, keď sa Real Madrid Courtoisa zbaví predčasne kvôli jednému z budúcich hviezd. K tomu je však ešte pomerne ďaleko. 

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace