Busquets 12. členem klubu reprezentačních stovkařů

Sergio Busquets (© marca.es)

Sergio Busquets nastoupil v kvalifikačním střetnutí proti Izraeli v základní sestavě a pro barcelonského záložníka to byl už stý start v dresu Španělska.

Devětadvacetiletý Busquets se tak stal dvanáctým členem klubu reprezentačních stovkařů. Před ním na tuto metu dosáhli jen Iker Casillas, Sergio Ramos, Xavi Hernández, Andoni Zubizarreta, Andrés Iniesta, David Silva, Xabi Alonso, Cesc Fàbregas, Fernando Torres, Raúl González a Carles Puyol.

Busquets debutoval za La Roju 1. dubna 2009 v utkání proti Turecku, které svěřenci Vicente del Bosqueho porazili 2-1. Reprezentaci pomohl k triumfům na mistrovství světa 2010 a mistrovství Evropy 2012.

"Chci poděkovat Del Bosquemu za společné roky. To on mi pomohl začít titulem. Vždy mu budu vděčný. Odehrát za Španělsko sto zápasů, to je velká čest. Děkuji všem, kteří mi umožnili přidat se po bok skvělých hráčů, kteří toho tolik dokázali," prohlásil Busquets po zápase v Izraeli, jenž Španělsko vyhrálo brankou Illarramendiho 1-0.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace