Calatayud, nebo Miño?

Juan Calatayud (© mihercules.com)

Aby to nebyl jen nepříznivý výsledek 2:3, jenž si přivezl jeho tým v pátek z barcelonského stadiónu Cornella-El Prat ze souboje proti Espanyolu, nad čím bude muset trenér Mallorcy Joaquín Caparrós přemýšlet, budou si muset mozkové závity rodáka z Utrery poradit ještě s dalším problémem navíc. V šedesáté mnutě zmíněného duelu se totiž zranil izraelský brankář ostrovanů Dudu Aouate a i když to nakonec budou "jen" pochroumané vazy a mohlo to dopadnout hůř, přeci jen si neoddiskutovatelná jednička letošní sezóny bude muset od chytání na čtyři týdny odfrknout a Caparrós chtě nechtě vynést rozhodnutí, kterému se po celou letošní sezónu úspěšně vyhýbal.

Bude muset vybrat mezi Rubénem Miñem, nebo Juanem Calatayudem. Další požár navíc pro extrenéra Athleticu, Deportiva a Sevilly, jenž vložil veškerou svoji důvěru do rukou Aouateho, sólisty mezi třemi tyčemi během letošního ročníku, jenž vytáhl ze svého repertoáru exkluzivní zákroky, ale rovněž minely hodné okresního přeboru. Možná i v tomto duchu, obejít nepříjemné rozhodnutí, na každý zápas nominoval střídavě toho či onoho rezervního gólmana.
Cesta do Barcelony vyšla zrovna na bývalého hráče od konkurence - Barçy B - jenž si mohl jako dárek, shodou okolností právě v pátek oslavil 24.narozeniny, díky Izraelcově zranění nadělit premiéru v nejvyšší soutěži. Nicméně vše nasvědčuje tomu, že Caparrós při sestavování zápasové nominace pro duel s Málagou a další tři ligová utkání ukáže prstem na zkušenějšího Calatayuda. Byl to právě on, jenž dostal přednost v bezvýznamné odvetě osmifinále Copa del Rey na Sánchez Pizjuán a teoreticky vzato, jeho věk a bohaté zkušenosti s nejvyšší soutěží (Málaga, Getafe, Racing, Hércules) dávají rodákovi z Málagy mnohem větší kredit oblékat zápasové rukavice během měsíce, jenž bude pro další osud klubu z Baleárských ostrovů bez diskuze klíčový pro jeho setrvání v Primera División.
Klub sice Calatayudovi loni v létě otevřel dveře dokořán, aby zabránil anomálii mít v kádru prvního týmu tři gólmany a pomalu chtěl připravovat Miña na okamžik, až Aouate řekne sbohem, aby se mohl stát jedničkou. Samotný Calatayud dokonce vedení oznáml, že má na svém stole několik zajímavých nabídek, jenže jak jste už asi pochopili, ani jedna nedopadla a zdá se, že mu osud připravil ještě jednu šanci, kdy by se mohl stát hlavním protagonistou úspěšného tažení za záchranou v lize.
V minulé sezóně se Calatayud angažoval zejména v domácím poháru, kdy si na něj asi nejvíce vzpomenou fanoušci Athleticu, neboť i díky jeho chybě mohli lvi slavit postup pavoukem o další poschodí k vytouženému finále. Nicméně ve zbylých zápasech odváděl velice slušné výkony. Takže Miño, jenž má nyní na kontě třicet zápasových minut v nejvyšší soutěži asi horko těžko získá důvěru Joaquína Caparróse pro následující měsíc plný zrychleného tepu a nevyhnutelných stresů. A to i přesto, že se mu za výkon na Cornelle může vyčítat velmi málo. Obdržel gól z penalty a další po nechytatelné ráně Baeny. Jenže zneškodnil i dvě střely Itala Longa perfektními zákroky, které alespoň zabránili tomu, aby měl Espanyol lepší bilanci vzájemných zápasů, což se může v konečném účtování sakra hodit. Takže na budoucnost v brance prvního týmu si bude muset bývalý člen rodiny blaugranas počkat pravděpodobně do nové sezóny, neboť v červnu končí Calatayudovi smlouva a se stoprocentní jistotou mu prodloužena nebude.
Anebo taky může být všechno úplně jinak, neboť trenérská židle se poté, co Mallorca získala z posledních patnácti zápasů jen šest bodů, pod zadnicí Caparróse pořádně kinklá a nebylo by žádným překvapením, kdyby k zápasu proti Málaze už na střídačce ani nebyl. No, uvidíme.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace