Callejón posílí Real

José Callejón (©as.com)

Espanyol Barcelona a Real Madrid dosáhli předběžné dohody o přestupu Josého Callejóna do Bílého baletu. Celá operace je podle barcelonského deníku Sport prakticky uzavřena, ovšem oficiálně bude ohlášena až po skončení právě probíhajícího ligového ročníku. Callejón se tak stane prvním hráčem, jenž opustí Espanyol i přes neutuchající spekulace ohledně jiných členů kádru, zejména Javi Márqueze a Daniho Osvalda.

Podle všeho se jednalo o velmi rychlo operaci a ekonomické parametry jsou velmi zajímavé jak pro pericos, tak i pro samotného záložníka. Všechno je dohodnuté, teď už jen chybí aby zúčastněné strany vše potvrdily na smlouvách svými podpisy.

José Callejón měl v Espanyolu již pouze rok smlouvu a pokusy vedení pericos o její prodloužení nevedly nikam. Proto vedení Espanyolu rozhodlo, tak jak rozhodlo, neboť nechtělo riskovat, že hráč příští léto odejde do jiného klubu zcela grátis. A takový luxus si klubová pokladna plná pavučin rozhodně dovolit nemůže. Zajímavé jsou i ekonomické parametry celé dohody. Real Madrid, jenž už nemá žádnou opci na tohoto fotbalistu, vysází na stůl pericos asi pět milionů eur (výkupní klauzule ze smlouvy je milionů osm). Takže cifra vzhledem k jeho končící smlouvě není rozhodně špatná. Ani Callejón na přestupu rozhodně nebude bit. Počítá se s tím, že na San Bernabéu bude brát přibližně dva miliony eur, což by v Espanyolu nikdy nedostal.

Poprvé, kdy se začalo jméno Callejóna znovu spojovat se jménem Realu bylo v únoru, kdy to prezident merengues naznačil v rozhovoru pro jedno rádio. Zdá se, že José Callejón byl osobním přáním Josého Mourinha, neboť v hlavním městě se šušká, že Portugalci se líbil přístup a fotbalové vlastnosti hráče, které předvedl ve dvou střetnutích proti Realu Madrid. Nicméně není vyloučeno, že ho Real koupí jen proto, aby ho později použil do jiné přestupové operace.

José Callejón je tak první prodej Espanyolu. Prvních pět milionů brzy přijde na klubový účet.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace