Camavinga a Tchouameni si zatím nedokáží vyhovět

Camavinga a Tchouameni

Trenér francouzské reprezentace označil duo mladých hráčů Camavinga a Tchouameni za nekompatibilní. Reprezentanti si nedokáží vyhovět a není možné je stavět společně, podobný problém má také Real Madrid, který při souběžné hře obou má větší problémy než jaký je přínos hře.

Real Madrid přišel v Lipsku v úterý večer o svou neporazitelnost a vyšla najevo krutá pravda: pokud Bílý balet nepotřebuje vyhrát nebo nevidí za třemi body jasnou odměnu, týmová hra pokulhává. Rotace základní sestavy tentokrát italskému trenérovi Carlo Ancelottimu nevyšla podle představ. Hráči, kteří doposud měli tíhu Realu na bedrech, zůstali na lavičce a na hřiště se dostal Camavinga, Nacho a Asensio. Trojice, která spolu toho příliš odehráno nemá.

Obzvláště znepokojující byl fakt, že Camavinga a Tchouameni si na hřišti zatím nedokáží vyhovět tak, aby z toho tým mohl benefitovat. Stalo se to v Lipsku, stejně jako v první hrací den španělské ligy, kdy Madrid hrál proti Almerii. V úterním utkání Ligy mistrů byla kombinace obou francouzských hráčů tak špatná, že trenér Ancelotti Camavingu v poločase stáhl ze hřiště.

Dvojice mladých talentů si dobře vedla snad jen jednou, ve Vigu, kdy Real Madrid zvítězil 1:4. Bohužel špatné zkušenosti s nasazováním obou hráčů společně zatím převažují nad pozitivními dojmy. Stejně jako v Lipsku si oba vedli i v domácím utkání Ligy mistrů proti stejnému soupeři, a i v tomto případě byl Camavinga střídán, tentokrát v 64. minutě.

Někdo by snad mohl házet vinu na trenéra Ancelottiho, kdyby ovšem stejnou zkušenost s nasazováním hráčů neměl i reprezentační kouč, Didier Deschamps. V nedávném utkání proti Dánsku chtěl hvězdy Realu vyzkoušet společně a se zlou se potázal. Camavinga o poločase usedl na lavičku a z reprezentačního srazu si odvezl nepříjemný komentář trenéra. „Eduardo udělal některé věci, které již nikdy nechci vidět. Byla to jeho velká šance, protože Tchouameni má zatím status hráče základní sestavy, ale nemusí to tak zůstat.

Ze všech hráčů, kteří se vrátili z Lipska se skloněnou hlavou, se z Německa vrací nejvíce pošramocen právě Camavinga. Ztratil 12 míčů, což je nejvíce ze všech záložníků a přesnost jeho přihrávek byla také nejnižší. Aby ale veškerá kritika nepadala pouze na Camavingu, ani ostatní hráči nevyšli z utkání bez poskvrny. Asensio se kromě skvělé asistence na 2:1 vůbec nedokázal prosadit a tandem Vinicius – Rodrygo nezamířil přesně ani v jednom z devíti pokusů. Problém bude v tom, že Asensio a Camavinga do sestavy a do hry nevlétli jako velká voda tak, jak se to povedlo Valverdemu a Rodrygovi. A abyste v Madridu uspěli, je potřeba hráč čistě, skvěle a nadprůměrně.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace