Capdevila: Jordi Alba bude lepší než Roberto Carlos

Jordi Alba (© marca.es)

Pozice levého obránce byla po sestupu Joana Capdevily z fotbalového výsluní jedním z problémových postů národního týmu. To už díky Jordi Albovi neplatí.

Španělsko našlo v mladém bekovi Barcelony jistotu, která se navíc vyznačuje schopností rozhodovat zápasy góly. Jordi Alba má na kontě 24 startů na La Roju, přičemž vsítil už 5 branek. To je mezi deseti nejlepšími reprezentacemi světa ojedinělá bilance.

Hold svému nástupci vzdal i samotný Joan Capdevila, nyní působící v Espanyolu, který se v 60 zápasech střelecky prosadil 4krát: "Jak by mě mohl nepřekonat! Jordi je hvězda, fantastický hráč. Je moderním bekem, běhavý, rychlý a se skvělou podporou ofenzivy. Každým zápasem se zlepšuje i v obranné činnosti. Má namířeno k tomu, aby se stal nejlepším krajním bekem světa, a to ne za dlouho. Bude lepší než Roberto Carlos."

Legendární Brazilec rovněž patří mezi ty, kteří Jordi Albu obdivují: "Společně s Marcelem je na pozici levého beka nejlepší. Jeho výbušnost je stejně důležitá v obraně i v útoku. A navíc má střelecké vlohy."

Čtyřiadvacetiletý Jordi Alba zůstává i přes přísun lichotek skromný. "Hra národního týmu mi vyhovuje, hodně se útočí, takže i krajní obránci se mohou vysouvat. Navíc jsem dříve hrával v útoku, něco z toho vám zůstane. Samozřejmě, že mi chvála od takových osobností lichotí, ale chci zůstat nohama na zemi a pokračovat ve fotbalovém vývoji."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace