Carlo Ancelotti riskuje až čtyřzápasovou stopku

Carlo Ancelotti, trenér Realu Madrid

Pozápasové výroky trenéra Realu Madrid po remíze s Gironou by Carla Ancelottiho mohly přijít ještě hodně draho. Přestupková komise vyhodnotila, že italský trenér ve svém hodnocení utkání zašel až příliš daleko. Podle komise RFEF nyní riskuje až čtyřzápasový distanc.

Soutěžní výbor se rozhodl zahájit přestupkové řízení proti Carlu Ancelottimu za jeho výroky proti rozhodčímu Meleru Lopezovi, v nichž po utkání s Gironou tvrdil, že si hlavní arbitr pokutový kop vymyslel. Po Asensiově ruce dostali hosté možnost, kterou zužitkovali na jedničku a dotáhli utkání ke konečné remíze.

Výsledek ale nedokázal překousnout italský trenér. „Nerad mluvím o rozhodčích. První situace byla zcela jasná. Nejednalo se o penaltu, protože Asensio míč netrefil rukou. Levou ruku měl v podivné pozici, ale míče se jí nedotknul. Penalta byla vymyšlená.

Na pozápasové tiskové konferenci se Carlo Ancelotti vyjádřil také k neuznanému gólu Rodryga, který by Real Madrid poslal do následného vedení 2:1. „Při Rodrygově gólu je pravidlo zcela jasné, nebyla tam úplná kontrola míče a já se s rozhodčím nechci přít. Co mě ale překvapuje, je penalta, která přišla v rozhodujícím okamžiku utkání. Byli jsme na dobré cestě, ale takto jsme v tabulce dva body ztratili.“

Komise RFEF předala soutěžnímu výboru stížnost technické komise rozhodčích, tak aby italského trenéra za jeho slova potrestala dvěma až čtyřmi zápasy. Případ ale bude řešen až po Mistrovství světa v Kataru, což znamená, že v posledních dvou zápasech před turnajem bude Carlo Ancelotti svému týmu k dispozici.

Real Madrid má nyní lhůtu v délce deseti dní na to, aby se před přestupkovou komisí obhájil a objasnil výroky svého trenéra. V každém případě je nepravděpodobné, že by ze všeho odešel s čistým štítem.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace