Carlo Ancelotti si postěžoval na výkon rozhodčích v posledním utkání

Carlo Ancelotti, trenér Realu Madrid

Trenér Realu Madrid, Carlo Ancelotti, se domnívá, že výkon rozhodčích v posledním ligovém utkání klubu proti Gironě byl velmi diskutabilní a neprofesionální. Real podle něj chybami rozhodčích přišel o dva body, přestože všechyn inkriminované situace byly přinejmenším velmi sporné.

Po závěrečném hvizdu zápasu Realu Madrid s Gironou ve španělské lize a následné tiskové konferenci nenechal Carlo Ancelotti na arbitrech utkání nit suchou. Trnem v oku byla italskému trenérovi zejména penalta odpískaná ve prospěch hostí po Asensiově ruce, ale také neuznaný gól Rodryga z poslední minuty utkání.

O rozhodčích nikdy nemluvím rád, ale dnes udělám výjimku. Mluvil jsem s Asensie a je mi jasné, že se míče rukou prostě nedotknul. Zasáhl jej totiž do hrudníku. Je pravda, že poloha jeho levé ruky je trochu nepřirozená, ale Asensio si pouze zakrýval tělo, nijak nezvětšoval jeho objem. Pokud by se míče i tak dotknul, mohli bychom o tom diskutovat, ale on se jej prostě nedotknul a penalta byla vymyšlená,“ nechtěl se s konečným výsledkem smířit Carlo Ancelotti.

O to více o devět minut později z lavičky Ancelottiho pozvedl neuznaný gól Rodryga. „Tento druhý zákrok je spornější, ale brankář hostí neměl míč pod kontrolou. Každopádně bych toto rozhodnutí byl schopen akceptovat, ale pokutový kop ne, protože přišel ve zlomovém okamžiku utkání. Výkon rozhodčích utkání ovlivnil a ochudil nás o dva body v tabulce,“ litoval možnosti odskočit Barceloně na více než jeden bod Carlo Ancelotti.

Po dvou klopýtnutích v jednom týmu dokázal být italský trenér pochopitelně ke svému týmu velmi kritický. „Nehráli jsme velkolepý zápas. V této části sezóny je těžké držet si vysokou úroveň. Vrátili se nám někteří zranění hráči, kteří toho nemají příliš natrénováno. Hrajeme spoustu utkání a tým začíná pociťovat únavu. Zůstáváme ale lídry tabulky ve španělské lize a proti Celticu budeme mít možnst ukončit základní skupinu Ligy mistrů na prvním místě."

Zápasy jsou složité pro všechny. V současné době není naše úroveň zrovna vynikající, protože máme nabitý kalendář a málo času na zotavení se. Všechny týmy se trápí a i naše příští ligové utkání proti Rayu bude komplikované, ale chceme se v něm ukázat.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace