Carlo Ancelotti: Z fotbalového Olympu do očistce

Carlo Ancelotti v utkání Ligy mistrů

Real Madrid hledá viníky ponižující porážky týmu v Manchesteru. Po prohře 4-0 na Etihad Stadium se favorit na celkové vítězství loučí před branami finále a podle médií se na všem podílel velmi chybnou taktikou a střídáním Carlo Ancelotti, v kombinaci s neslavnými výkony Modriče, Camavingy a Benzemy. Bude vyřazení z LM v kombinaci s neúspěchem ve španělské lize znamenat konec Ancelottiho na lavičce Realu Madrid?

Carlo Ancelotti, trenér vynášený do nebes, naordinoval svému týmu taktiku špatnou ve všech směrech a vedením klubu byl obviněn, že zápas po jeho chybách skončil dříve, než v podstatě začal. Real Madrid byl na Etihad Stadium pokořen Manchesterem City a porážka byla obzvláště bolestivá pro způsob, jakým se merengues na hřišti soupeře prezentovali.

Italský trenér odkoučoval po všech směrech špatné utkání a nenašel vůbec žádný způsob na to, jak se dostat do hry a Manchester dostat do úzkých. Real Madrid se v prvním poločase jen ztěžka dostával z vlastní poloviny hřiště, neměl vůbec žádné šance a nedokázal za celou dobu dostat do hry Vinicia Juniora, který zůstával vepředu jako kůl v plotě.

Základní jedenáctka, se kterou vyběhl Real Madrid na hřiště přitom byla laděna velmi útočně, ale herní plán byl odlišný. Bílý balet zcela proti své filosofii chtěl soupeře zaskočit hlubokým obranným blokem a smrtícími protiútoky, ale tuto hru se nedařilo kvůli vysokému presingu Manchesteru City praktikovat.

Po již zoufale špatné taktice se vše ještě zhoršilo každým dalším střídáním. Luka Modrič, který evidentně neměl svůj den a předvedl žalostný výkon poté, co se většinu utkání honil za svým vlastním stínem, byl vystřídán Rudigerem. Španělská média poukazují na to, že chorvatský genius ve svých letech jednoduše už nemůže hrát každé utkání sezóny a trenér takového formátu, jako je Carlo Ancelotti, by to měl vědět.

Eduardo Camavinga je dalším obětním beránkem médií, utkání zahájil na levém beku, kde propadal, a v druhém poločase se posunul do středu hřiště, kde se s míčem nepotkal vůbec a později byl nahrazen Tchouamenim. V kombinaci se stažením Kroose se střed pole úplně rozpadl a Manchester City získal výraznou převahu.

Poslední viník? Karim Benzema. Nevýrazný ve všech ohledech. Zanechal za sebou žalostný obraz, který měl velmi daleko výkonům předváděným v loňské sezóně. Francouzský útočník nedokázal zápas strhnout na svou stranu, ani se o to ale nepokusil. Porážka na Etihadu je prot Real velmi bolestná, a to do té míry, že se objevují pochybnosti o kontinuitě některých hráčů, ale zejména trenéra Ancelottiho.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace