Casemiro prozatím boduje

Casemiro (© skysport.com)

Carlo Ancelotti již může začít vyvozovat první poznatky z letní přípravy. Po jedenácti dnech dřiny, do nichž se vměstnaly dva přípravné duely, jeden hráč vyčnívá na straně kladů u italského trenéra. Není to nikdo jiný než Carlos Henrique Casemiro, brazilský středopolař, jehož posledním klubem na jihoamerickém kontinentu bylo Sao Paulo. Nemluvě o dvou gólech, který tento „kanárek“ vstřelil, oslnila Ancelottiho a jeho spolupracovníky především intenzita s jakou pracuje, touha a zanícenost.

Casemiro dobře věděl, že v těchto letních týdnech bude bojovat o svůj fotbalový život. Zůstat v prvním týmu, což byl jeho sen, s nímž přijal zimní hostování do Realu Madrid Castilla, nebo být vyexpedován na hostování. Takže na startovní čáru zaklekl v perfektní fyzické formě, na hony vzdálené od nadváhy, s níž ho v lednu přivítali ve Valdebebas. A prozatím mu jeho vlastní příprava přináší ovoce. Ancelotti s ním totiž vážně počítá, což se u posil jeho druhu, dalo by se říci nízkorozpočtových, nedosahuje snadno. Ovšem svoji prací v trénincích, kde maká, jako by se jednalo o ostrý zápas, energií, důrazem, ambiciózní a vítěznou povahou (v Lyonu se chtěl postavit k pokutovému kopu) přesvědčili Carletta a taktéž Zidaneho.

Tím hlavním ochráncem Casemira však byl Ramón Martínez, člověk zodpovědný za canteru královského klubu, jenž vyjednal jeho hostování v Castille a hlavně velice výhodnou opci na přestup ve výši 6 milionů eur, loni sumu naprosto nepředstavitelnou, neboť Sao Paulo zavrhlo mnohem lukrativnější nabídky, hovořilo se o dvojnásobku, od italských klubů. Casemiro dal filiálce Realu formu a řád a trenér Toril byl za jeho příchod velmi vděčný. Však od jeho vylodění v Madridu Castila zaznamenala skvělou druhou půlku ligové soutěže. Sice nepředvádí tak pohlednou hru, jako ti na nichž může oči nechat Alfredo di Stéfano, ale trenéři jsou z jeho výkonů unešení. Dokonce i Mourinho před svým odchodem, znalý příslušné kaluzule, se zachoval jako muž jenž ctí klubové barvy, a poskytl Casemirovi šanci zahrát si ligový duel proti Betisu Sevilla. Malá zkouška, kterou Brazilec úspěšně složil.

Nyní si v letní přípravě snaží toto právo vydobýt. Prozatím má nadšeného Ancelottiho na své straně. V prvních dvou zápasech zabodoval, na rozdíl od zadřeného Illarramendiho, kterého první dny mezi blancos zatím poměrně tíží .

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace