Casillas a Xavi obdrželi prestižní ocenění Príncipe de Asturias

Xavi a Casillas (© marca.es)

Iker Casillas a Xavi Hernández se dočkali dalšího pocty za svou práci. A to velmi prestižní, když obdrželi ocenění Príncipe de Asturias.

Každoroční udílení ceny Nadace v několika kategoriích proběhlo před několika dny. Mezi sportovci byli pro rok 2012 zvoleni právě brankář Realu Madrid a záložník Barcelony, spoluhráči z národního týmu.

"Oba hráči symbolizují hodnotu přátelství, které je nadřazené rivalitě klubů. Jejich chování je vzorem pro všechny mladé sportovce," stojí v oficiálním prohlášení. "Casillas i Xavi získali nejdůležitější tituly na klubové i reprezentační scéně a jsou příkladem fair-play, což obdivuje každý. Oba fotbalisty pojí přátelství, které vzniklo na světovém šampionátu v Nigérii v roce 1999 a čas jejich vzájemné pouto i přes vypjaté zápasy a velké emoce zesílil."

Cenu Príncipe de Asturias dosud žádný individuální fotbalista nezískal, pouze v roce 2002 byl odměněn tým Brazílie a o deset let později výběr Španělska. Letos se v Oviedu rozdávaly sošky už po dvaatřicáté.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace