Casillas: Barça by se odchovanci chlubit neměla. Xavi nesouhlasí

Iker Casillas (© as.com)

Barcelona před několika týdny poprvé zažila situaci, kdy měla na hřišti jedenáctku složenou výhradně z odchovanců. Podle Ikera Casillase by se tím ale s ohledem na minulost chlubit neměla.

"Já si pamatuji Barcelonu z před jedenácti dvanácti let, kdy neměla na trávníku žádného odchovance. Přichází to ve vlnách. Proto byste se teď neměla chlubit jedenáctkou složenou z odchovanců. Je to slogan, kterým se v současné chvíli prezentuje, ale ještě nedávno za ní skoro žádní odchovanci nehráli, Puyol a Xavi začínali," prohlásil gólman Realu Madrid.

Casillas přiznává, že by rád viděl v dresu Bílého baletu více mladíků z akademie La Fábrica: "Samozřejmě, že by se mi to líbilo, ale Real Madrid je velký klub, za který chtějí hrát ti nejlepší. A ti občas musejí přijít zvenku. Real Madrid má skvělou mládež. Vychoval výborné hráče, kteří působí ve Španělsku i zbytku světa."

Xavi Hernández vyjádřil se svým reprezentačním kolegou nesouhlas: "S Casillasem nesouhlasím. Myslím, že Barcelona se může odchovanci chlubit, protože nyní dostávají hodně šancí. V minulosti to tak možná nebylo, ale nyní nás hráči z La Masie živí. Pro fotbalisty, kteří přijdou odjinud, je těžší se přizpůsobit. Z Barcelony je osm devět mistrů světa a Evropy, měli bychom být hrdí na španělský fotbal, ne jen na Barcelonu."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace