Casillas rekordmanem v počtu reprezentačních startů

Iker Casillas (© as.com)

Iker Casillas reprezentoval ve včerejším utkání v Kostarice Španělsko už po 127., čímž vytvořil nový rekord.

Ten dosud držel současný sportovní ředitel Barcelony Andoni Zunizarreta, jenž během aktivní kariéry působil v Athleticu, Barceloně či Valencii, se 126 zápasy.

"Jsem hrdý, že se mi podařilo překonat rekord tak velkého hráče, jakým byl Andoni Zubizarreta. Když se podíváte zpátky, tak vidíte, jak dlouhou cestu jste ušel. V reprezentaci jsem zažil špatné i dobré chvíle, největším zážitkem byly samozřejmě triumfy na mistrovství Evropy a světa," uvedl Casillas po remíze s Kostarikou.

Třicetiletý brankář debutoval v národním týmu v přátelském utkání proti Švédsku 3. června 2000, které skončilo remízou 1-1. Za 127 utkání v dresu Španělska inkasoval 76 branek, což činí průměr 0,59 gólu na zápas. V 70 případech udržel čisté konto.

V nejbližších měsících by mohl Casillas překonat další dva rekordy, tentokrát mezinárodní. K 94 vítězstvím v národním dresu Francouze Thurama mu chybí pouze dvě výhry, na dosah má i 75 čistých kont Nizozemce Van der Sara.

Španělé s nejvíce starty za národní tým:

1. Iker Casillas - 127 zápasů
2. Andoni Zubizarreta - 126
3. Xavi Hernández - 107
4. Raúl González - 102
5. Carles Puyol - 98
6. Xabi Alonso - 92
7. Fernando Torres - 90
8. Fernando Hierro - 89
9. Sergio Ramos - 82
10. David Villa - 82

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace