Čeferin varuje Barcelonu: Situace je velmi vážná

Aleksand Čeferin | marca.com

Předseda UEFA v rozhovoru pro slovinská média prozradil, že je situace Barcelony velmi delikátní a závažná. Je to podle něj jedna z nejzávažnějších situací, které ve fotbale během své manažerské kariéry zažil a důsledky budou rozsáhlé. Katalánský klub by navíc podle něj měl definitivně opustit myšlenku fotbalové Superligy, ke které se stále spolu s Barcelonou upíná také Real Madrid a Juventus Turín.

Fotbalový funkcionář slovinského původu, Aleksandr Čeferin, bude brzy znovu zvolen předsedou UEFA a čeká na něj nelehký úkol. Za stolu by potřeboval definitivně smést myšlenku Superligy, se kterou si stále pohrávají její zakladatelé: Barcelona, Real Madrid a Juventus Turín.

Zřejmě se kluby ještě o něco snaží, ale podle mě jen o to, aby si trochu vylepšily svou vyjednávací pozici s námi. Bohužel ale nepochopily, že nemáme o čem vyjednávat. Samozřejmě, že velkou roli hraje ego, a proto se v oblasti Superligy stále angažují, ale tento příběh už je za námi, o tom nemůže být pochyb,“ prohlásil na adresu vzniku Superligy Čeferin.

Daleko závažnější problém je pro Čeferina ovšem případ Negreira. „Nemohu se k tomu přímo vyjadřovat, protože případ vyšetřuje nezávislá komise a ta se s ním ještě podrobně neseznámila, ale podle mých informací je situace velmi závažná. Jde zřejmě o jeden z nejzávažnějších případů ve fotbale, jaký jsem kdy viděl. Na ú rovni španělské fotbalové ligy je věc promlčená a nemůže mít na klub žádné důsledky, ale řízení nyní probíhá na civilní úrovni a co se týká vyšetřování UEFA, pak platí, že pro nás není promlčeno nic.

Aleksandr Čeferin, který současně bude čekat na výsledky šetření v případě rozpočtových nesrovnalostí Juventusu, v rozhovoru dále zamítl spekulace o tom, že by na osobní úrovni prahl po odvolání Agnelliho z jeho vedení. „Neměl jsem potřebu něco takového dělat, o spoustě věcí vím pochopitelně více, než řadový fanoušek. Konec Juventusu byl nevyhnutelný, protože bylo vše špatně. Pokud má klub představenstvo, které dělá špatná rozhodnutí, neznamená to, že bych měl automaticky mít něco proti jeho hráčům nebo fanouškům.“

Je zajímavé sledovat, že ze tří klubů, které o sobě tvrdí, že jsou zachránci tradičního fotbalu, se u jednoho dozvíme z médií, že je zapleten do trestního řízení kvůli rozpočtu a u druhého je podezření na pochybné převody peněz. Uvidíme, zda se něco neobjeví i u třetího klubu, to by pak bylo zajímavé sledovat, jak spasí fotbal. Jakékoli další komentáře z mé strany jsou k tomu zbytečné,“ dodal Čeferin s odkazem situaci okolo Juventusu, Barcelony a Realu Madrid.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace