Čekat a nezoufat

Alejandro Alfaro (©as.com)

Jsou v kádru Sevilly, ale Gregorio Manzano nad nimi ohrnuje nos. Někteří více, jiní méně, sledují, jak jim letí dny a utvrzují se v tom, že sezóna je v pytli. V duchu již spřádají plány, jak bude vypadat jejich nejbližší budoucnost. Ale společně se svými agenty mají jasno, že jediné, co jim teď zbývá je čekat na konec sezóny a sledovat, jak se vyvine situace, neboť i u postu trenéra se zdá, že datum spotřeby vyprší 22.května 2011.

Alejandro Alfaro, Didier Zokora, Sergio Sánchez, Luca Cigarini, Ivica Dragutinovic, Kone, Lautaro Acosta, možná i Palop. Ti všichni patří do vybrané grupy hráčů, kteří budou muset v klidu zanalyzovat svou situaci v týmu a popřemýšlet, kterým směrem se jejich fotbalová kariéra bude ubírat. Snad největší pozornost poutá případ Alejandra Alfara. Ten byl po dvou úspěšných hostováních v Tenerife, kde mimo jiné prokázal svůj čich na góly, využíván Manzanem v probíhající sezóně jen velmi sporadicky. Paradoxní je, že když si na něj trenér Sevilly vzpomněl, zejména ve chvílích, kdy ještě Sevilla tříštila svoje síly ve třech soutěžích, vždy svým výkonem potěšil. Navíc z pravé strany zálohy, což není jeho nejoblíbenější post, dokázal nasázet sedm branek. Proto je zarážející, že ani ve chvílích, kdy Jesús Navas nepodával nijak zázračné výkony, nedostal od Manzana příležitost, byť by ho fanoušci na Nerviónu rádi viděli v akci. „Alejandro má ještě rok smlouvu a tu dodržíme. V tom máme naprosto jasno. Příští rok zůstane v Seville“, říká zcela jednoznačně Emilio de la Riva, Alfarův agent. I přes spekulace, které směrují Alfara na příští sezónu do kádru Getafe, rezolutně odmítá, že by rodák z La Palmy odešel, dokonce ani na další hostování. „Ne, ani na hostování, ani na přestup. Dodržíme rok, co nám zbývá“, ujišťuje. Záměr je jasný. Čekat. V létě roku 2012 zůstane volným hráčem a bude  si moci na trhu vybírat z hodně zajímavých nabídek, neboť o mladého šikovného fotbalistu bude určitě velký zájem.

To, že Manzano s Alfarem počítá tak málo stěží nachází nějaké logické vysvětlení. Gregorio je dokonce ochoten pozměnit herní systém, jen aby nemusel postavit Alfara. Samotný hráč si je rovněž velmi dobře vědom, že Manzanovi možná zbývají v Seville poslední týdny a od nové sezóny se jeho pozice v týmu může radikálně změnit.

V podobné (ne úplně stejné) situaci se nachází Zokora. Africký fotbalista sice hraje, jenže příchod Chilana Medela ho odsunul na vedlejší kolej a není jisté, zda-li tuto úlohu bude reprezentant Pobřeží Slonoviny, jehož v lednu čeká Africký pohár národů, ochoten akceptovat. Jeho agent José Pablo Varela k celé situaci uvádí: „Budeme čekat. Existují kluby, které mají zájem, ale v tuto chvíli nevíme nic o záměrech Sevilly“. Zdroje blízké klubu hovoří o tom, že by Zokoru rádi prodali, snížili tak platové náklady a ještě něco vydělali. „Nemáme to od nikoho potvrzené. Proto říkám, že je ještě brzo. Fotbalista chce samozřejmě hrát, takže až skončí sezóna tak si sedneme a uvidíme co se stane“.

Jestliže je mezi těmito borci někdo, kdo má situaci vyřešenou, pak je to Luca Cigarini. Hráč, který hostuje z Neapole se vrátí zpět do Itálie a jeho agent dokonce svému svěřenci maluje, jak se prosadí znovu do kádru a zahraje si v příštím roce Ligu Mistrů. „Upřímně řečeno, nevěřím tomu, že bude uplatněna opce. Příští týden pojedu do Španělska na jednání s vedením Sevilly, ale pravděpodobně se vrátí zpátky do Neapole“. Rovněž Ivica Dragutinovic na jihu Španělska zřejmě skončil. Je mu 34 let, končí mu smlouva, nehledě na to, že od svého zranění achilovky nehrál. Už je sice několik týdnů k dispozici Gregoriu Manzanovi, ten však i přes některé absence jeho služby nevyužil.

Ani „znovuzrozený“ Sergio Sánchez, pro nějž už jen fakt, že se dokázal vrátit do vrcholového fotbalu po svých zdravotních problémech, nepatřil mezi Manzanovy oblíbence a po zápase v Portu zřejmě definitivně zapadl mezi nadbytečné. Zřejmě bude chtít novou sezónu začít od nuly někde jinde. A co bude s Lautarem Acostou. Tady těžko říci, velká neznámá...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace