Celky La Ligy v evropských pohárech: Neúspěch Realu a Barcelony, Sevilla zvítězila

Sevilla potvrdila roli favorita a zvítězila 3:1

Zajímavý týden plný evropských pohárů je u konce. Odehrály se úvodní osmifinálové duely Ligy mistrů a Evropské ligy, ve hře byli i 4 španělští zástupci (Real Madrid, FC Barcelona, Sevilla, Real Sociedad). Jak se jim vedlo? Real těsně prohrál s PSG, Barcelona i Real Sociedad si připsaly remízu, jediným vítězným celkem byla Sevilla. Jaký byl vývoj jednotlivých zápasů? které španělské kluby budou hrát příští týden?

O vítězství PSG rozhodl v závěru Mbappé

Typický remízový zápas. Do sestavy Realu se vrátil Benzema. Francouzský kanonýr byl však úplně vypojený ze hry. Španělský tým hrál velmi defenzivně a takticky. Paříž v zápase dominovala, příliš šancí si však nevytvořila. Mužstvo kouče Ancelottiho skvěle plnilo taktický plán, v obraně byl Real téměř bezchybný. Když Messi nedal ani penaltu, zdálo se, že zápas skončí 0:0.

V závěru zápasu nakonec rozhodl o vítězství PSG Mbappé, který se trefil po krásné individuální akci. Francouzský tým bude mít k dispozici lepší výsledek do odvety, rozhodnuto však určitě ještě není. Dá se očekávat diametrálně odlišný výkon Realu, než jaký předvedl v Paříži.

Barcelona remizovala s Neapolí

Katalánský celek nastoupil v nejsilnějším možném složení a na hřišti to bylo znát. Po celý zápas byla Barcelona lepším týmem, problémem však byla produktivita. Z 21 střel jen 5x ohrozila bránu soupeře. Neapol se dokonce dostala do vedení díky gólu Zielinskiho. V 59. minutě dokázala Barcelona vyrovnat, z penalty se trefil Torres. Na další branky už nedošlo, zápas skončil 1:1. Pro Barcelonu nic moc výsledek, rozhodně měla vyhrát. Čeká ji náročná odveta v Neapoli, cesta k postupu bude hodně trnitá.

Dobrý výsledek pro Real Sociedad

Španělský tým měl velmi těžký los, v osmifinále narazil na Lipsko. Favoritem tohoto zápasu byl spíše německý tým. Baskický klub měl výborný start do zápasu, už v 8. minutě se prosadil Le Normand. Ve 30. minutě vyrovnal Nkunku, ofenzivní tahoun Lipska prožívá super sezónu. Ve 2. poločase došlo na pokutové kopy, tuto možnost na zvýšení skóre dostalo jak Lipsko, tak i Real Sociedad. Oba týmy své penalty proměnily, zápas proto skončil 2:2. Výborný výsledek pro španělského outsidera. O svém postupu můžou rozhodnout v domácích prostředí, procházka růžovou zahradou to však určitě nebude.

Sevilla potvrdila roli favorita

Nejhratelnějšího soupeře měla Sevilla, v osmifinále se utkala s Dynamem Záhřeb. Španělský tým byl jasným favoritem, což dokázal v úvodním zápase potvrdit. Gólový účet utkání otevřel Rakitič, zkušený Chorvat se trefil z penalty. 

Poté došlo na bláznivý závěr 1. poločasu. Ve 41. minutě vyrovnal hostující Oršič na 1:1, důležitý gól pro chorvatský celek. Poslední minuty 1. půle však přece jen patřily Seville. Po gólech Ocampose a Martiala vedli domácí už 3:1, což byl už velmi nadějný výsledek. Skóre zápasu již zůstalo neměnné. Španělský favorit zvítězil 3:1, připravil si skvělou pozici do odvety. Postup do čtvrtfinále by měl být pouhou formalitou.

Také příští pohárový týden bude pro španělský fotbal pořádně nabitý. Barcelonu, Real Sociedad a Sevillu čekají v Evropské lize osmifinálové odvety, do boje o čtvrtfinále Ligy mistrů se zapojí i další španělské týmy. Villarreal hraje s Juventusem, Atlético Madrid čeká těžký dvojzápas s Manchesterem United.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace