Celta Vigo tvrdě zkritizovala výkon rozhodčího Gonzáleze Fuertese

Hráči Celty protestují u Gonzáleze Fuertese (© marca.es)

Celta Vigo prohrála na hřišti Getafe 1-3 a klub i hráči se ostře pustili do rozhodčího Gonzáleze Fuertese.

Na výkonu arbitra se Galicijcům nelíbila nařízená penalta, sporně neuznaný gól Huga Malla a také vyloučení Maxi Gómeze. Uruguayský útočník protestoval proti pokutovému kopu ve prospěch Getafe, a než ho stihl rozhodčí napomenout žlutou kartou, ještě ironicky zatleskal. González Fuertes následně v rychlém sledu ukázal Maximu žlutou kartu hned dvakrát, což pro klíčového útočníka Celty znamenalo vyloučení.

"Nejlepší liga světa nemůže dovolit takový výkon rozhodčího, jaký byl dnes k vidění v zápase proti Getafe, protože byl zcela nehodný La Ligy. Je politováníhodné, že rozhodčí v nejlepší lize světa může předvést výkon, který nesplňuje ani ty minimální standardy. RC Celta jen žádá respekt. Stejný respekt, jaký klub vždy měl k lize a jejím rozhodčím, ale to, co se stalo dnes, je nepochopitelné a nepřijatelné, nelze to dopustit," stojí v tvrdém prohlášení Celty.

Servítky si nebral ani útočník Iago Aspas: "Pokud by se něco podobného stalo jinému mužstvu, v příštím kole by odmítlo nastoupit. Maxi byl rozohněný, což je normální po tom, co se stalo. Je to nespravedlnost. Měli jsme první poločas pod kontrolou a pak přišla darovaná penalta."

Jozabed Sánchez si postěžoval zejména na videorozhodčím anulovanou branku Huga Malla: "Cítím se okraden. Dnes jsme bojovali proti Getafe a třem pánům v červeném. Systém VAR nefunguje, jak by měl. Pokud jde o Maxiho vyloučení, tak Luisi Suárezovi dovolí rozhodčí vše, zatímco Maxi dostane dvě žluté hned po sobě."

Podívejte se na vyloučení Maxiho po dvou žlutých kartách během jediné vteřiny:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace