Cena nahoru nejde. Zatím

Éver Banega (©google.com)

Copa América měla být ideálním jevištěm, kde se postava Évera Banegy pěkně zhodnotí. Krásně vyleštěná výkladní skřín, díky níž tržní cena argentinského záložníka Valencie vedle hvězd typu Messiho, Higuaína, Di Maríi, Agüera, vyletí nahoru jako zátka ze šampusu. Jenže zatím je tomu právě naopak a skvělá šance postupně začíná vyprchávat.

Všechno přitom začalo idylicky a růžově, jako v zamilovaném filmu. Sergio Batista, reprezentační kouč Argentiny, viděl v Banegovi nejlepšího možného spojence k Leo Messimu a pro úvodní zápas ve skupině s Bolívií mu svěřil post v základní jedenáctce. Jenže tady se to všechno začalo hroutit. Představení Banegy, stejně jako zbytku jeho spoluhráčů, nebylo zrovna nejlepší. Dokonce si na něj zasedla i smůla, kdy se mu po rohovém kopu soupeře dostal míč k nohám a u brankové tyče ho nešťastně zasunul do vlastní branky. Nakonec remíza 1:1 a první kritiky byly na světě.

Batista přesto Banegovi věřil i nadále. Jenže proti Kolumbii Argentina hrála bez jiskry a za bezgólovou remízu mohla být ještě ráda, neboť „los cafeteros” měli několik šancí na vstřelení branky. Argentinci na Copa América hráli vše na jednu kartu proti Kostarice. Kouč uvážil, že je třeba udělat změny v sestavě a jedním z postižených byl i Banega, jenž sledoval klíčový souboj pouze z lavičky náhradníků. Jeho spoluhráči konečně zvedli hlavu a nandali to Kostaričanům tři nula. Postup do čtvrtfinále tak hostitelskou zemi nemine. 

S Banegovou pozicí to ale nijak slavně nevypadá, jelikož Gago, který ho v sestavě nahradil, odehrál docela dobré utkání a podle nepsaných fotbalových pravidel se vítězná jedenáctka zkrátka nemění. Ve Valencii sice takticky tvrdí, že s Éverem počítají, na druhou stranu věří, že kdyby odehrál dobrý turnaj, mohli by obdržet velmi lákavou sumičku za tohoto problémového špílmachra. Byť doposud Banega na jihoamerickém mistrovství nijak nezáří, Inter Milán okolo jeho osoby brousí neustále. Celek z Lombardie by byl ochoten vysypat z kasičky devět milionů, jeho cena je prozatím zhruba na deseti milionech eur. 

Ovšem nejen Copa América musí ovlivnit budoucí změnu dresu tohoto černovlasého středopolaře. Rovněž pohyb dalších hráčů v kádru Interu může mít za následek, že se černomodří rozhoupají k nějaké zásadní akci. Na spadnutí je totiž odchod Wesleyho Sneijdera do Manchetseru nebo Málagy a mužstvo z Milána by hráče Banegových herních vlastností docela potřebovalo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace