Červení bez červených

Xabi Alonso (© marca.es)

Nikdy nenechat mužstvo ve štychu zbytečným vyloučením. To je pravidlo, které reprezentační trenéři Španělska neustále vštěpují hráčům

A daří se jim to na jedničku. Fotbalista hájící červený dres národního týmu nebyl vyloučen už pět let. To je sedmdesát šest utkání bez červené karty.

Naposledy vyfasoval předčasný odchod do kabin Xabi Alonso 8. září 2007 na Islandu, když šlápl na Vidarssona, za což jej UEFA potrestala zákazem startu na tři zápasy. Později byla stopka snížena na dva mače. Tehdejší kouč Španělska Luis Aragonés však Xabi Alonsa přehlížel v dalších třech nominacích a na návrat do základní sestavy si musel počkat dokonce devět střetnutí. Nedisciplinovanost La Roja neodpouští. I proto se v současné Del Bosqueho éře zatím nestalo, aby mužstvo nedohrávalo v plném počtu.

Ve statistice zápasů bez červené karty se Španělsku nikdo nepřibližuje. Druhé Německo dohrávalo v oslabení naposledy před 40 utkáními, třetí Nizozemsko má na kontě 24 mačů bez nejtvrdšího postihu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace