České týmy zatím Žlutou ponorku nepotopily. Změní to Slavia?

Hráči Villarrealu při tréninku (© marca.es)

Villarreal přivítá na Estadio de la Cerámica pražskou Slavii s očekáváním tříbodového zisku. České týmy totiž marně hledají zbraně, kterými by poslaly Žlutou ponorku ke dnu.

Villarreal se soupeřům z naší domoviny postavil v evropských pohárech celkem sedmkrát s výbornou bilancí pěti výher, dvou remíz a žádné porážky.

Jako první se Ponorce postavilo v roce 2003 v semifinále dnes již zaniklého Intertoto Cupu Brno. V moravské metropoli se zrodila remíza 1-1, odvetu si španělský klub pohlídal výsledkem 2-0, pod který se gólově podepsali Jorge López a Sonny Anderson. O čtyři roky později zkoušela štěstí Mladá Boleslav, při tehdejším formátu Evropské ligy spolu ve skupině sehráli soupeři jen jeden zápas, a to na české půdě se španělským vítězstvím 2-1 po brankách Nihata a Cazorly. Villarreal tehdy trénoval Manuel Pellegrini.

Poslední vzájemné bitvy jsou z nedávné minulosti, konkrétně sezóny 2015/2016. V základní skupině Evropské ligy se Villarreal setkal s Viktorií Plzeň, kterou doma porazil Léovou trefou 1-0 a v Plzni se po divoké přestřelce zrodil resultát 3-3, žluté góly obstarali Bakambu, Jonathan a Bruno. Ve čtvrtfinále soutěže pak narazil Villarreal na Spartu, ale i s ní si poradil (doma 2-1, venku 4-2). V dvojzápase proti Pražanům zářil Bakambu, jenž si v obou duelech připsal po dvou přesných zásazích.

Jak si povede proti favorizovanému soupeři Slavia?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace