Chaos jménem Málaga

Hráči Málagy netuší, co bude (© as.com)

Loňská sezóna byla pro Málagu skvostná. Hvězdné posily, čtvrté místo v Primeře a vstupenka do Ligy mistrů. Jenže nyní vládne klubu chaos.

Jak se rychle se může bílá změnit na černou, to v Andalusii poznávají důkladněji, než by si přáli. Vše začalo opožděnými výplatami a splátkami za nakoupené fotbalisty. Fernandu Hierrovi došla trpělivost jako prvnímu a rezignoval na funkci generálního ředitele.

Čtyři hráči následně podali na klub stížnost, kterou však hned druhý den stáhli, neboť jim bohatý majitel Al-Thani slíbil dlužnou mzdu ve dvou splátkách uhradit. Zdálo se, že bouře skončila, jenže přišla další, několikanásobná. Bohatý šejk se chce klubu za každou cenu zbavit. Jednání se společností Taçi zkrachovala. Její zástupce nejdříve ujišťoval, že jednání jsou v konečné fázi, aby následně albánský subjekt v oficiálním prohlášení oznámil, že o koupi Málagy nikdy neusiloval.

Klub mezitím přichystal vyhazov sportovnímu řediteli Antoniu Fernándezovi, podle deníku AS bylo také kouči Manuelu Pellegrinimu naznačeno, ať se poohlíží po jiném angažmá. "Je potřeba, aby se vše vyjasnilo, protože nejistota narušuje naší přípravu na novou sezónu," prohlásil chilský kouč před několika dny.

Také samotným hráčům začíná docházet trpělivost. Santi Cazorla by mohl přinést výraznou finanční injekci, pokud bude dokončen jeho přestup do Arsenalu za více než 20 milionů eur, který je podle anglických médií na spadnutí.

Jérémy Toulalan také chystá odchod z Málagy a představitelům klubu již svůj úmysl oznámil. O nabídky nemá francouzský reprezentant nouzi.

Al-Thani údajně oznámil hráčům, že už nehodlá do klubu investovat žádné další peníze a shání kupce. Od té doby je "nezvěstný". Šejkovým cílem je prodat některé hráče, aby se snížil dluh a Málaga se tak zatraktivnila pro zájemce, kteří se vynořili z Ruska a Ukrajiny.

Vyloučit nelze ani možnost, že některým fotbalistům dojde trpělivost a znovu podají stížnost. Ta by mohla znamenat dokonce vyloučení z předkola Ligy mistry. Málaze vládne chaos a nikdo netuší, kdy, jak a pokud vůbec bude nastolen pořádek.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace