Chceme, aby byl sportovní projekt veden Zidanem

Florentino Pérez (© elpais.com)

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez přijal pozvání do studia radiové stanice SER, kde v noci v pořadu El Larguero čelil všetečným otázkám moderátorů. Hovořil upřímně, střídmě. Neustále opakoval, že zachránil klub z ruiny, zachovává v něm nezávislost a že Mourinho odvedl excelentní práci. Snad jen k hráčům byl lehce kritický. Příští úterý, jestli se nenajde jiný kandidát, jenž by se ucházel o funkci, znovu usedne do prezidentského křesla a začne další období v čele Realu Madrid.

Sportovní projekt
„Nevíme, kdo nakonec bude trenérem. Ale chceme, aby celý tento sportovní projekt vedl Zidane. Nemyslel jsem si, že by se Zidanemu líbilo být jednou trenérem, nicméně v těchto letech se rozhodl jím být. Je to sportovní manažer a já bych byl rád, kdyby osoba jako on, jeho kategorie a znalostí, jednou trenérem byla. Prozatím, až vybereme trenéra, tak si společně se Zidanem zanalyzují realitu týmu, aby mu dali kvalitativní posun. Chceme být znovu nejlepší. Chceme, aby tu byli nejlepší z celého světa, nejlepší ze Španělska a nejlepší z cantery“.

Fotbalová idea
„Naše idea je vyhrávat. Neznám ideu Barçy...Náš model je ekonomicko-sportovní, jenž nám dovoluje být těmi, co mají největší příjmy, těmi co kupují ty nejlepší a to nám teoreticky umožňuje vyhrávat více trofejí...

Image
„Nemyslím si, že jsme ztratili image. Viděl jsem nějakého trenéra Realu se vztyčeným prostředníkem. A co má být? Přišli jsme o image? Kromě toho, Mourinho uznal, že se zmýlil. A když se Mourinho splete, má to planetární význam. Okolo Realu Madrid se tvoří příběhy, které nejsou pravdivé. Je spousta lidí, kteří se chtějí zviditelnit tím, že kritizují Real.

Tisk
„Trenéra, ale i mně občas hodně šokuje ten mediální tlak, který tu existuje. Nějaká zpráva o Barçe, nebo Bayernu nemá význam. Média z Barcelony Barçe pomáhají. Média z Madridu Realu nepomáhají. Každý novinář má za kamaráda některého z hráčů a je tak vyloučeno, aby bylo všechno v pohodě“.

Cristiano
„V létě se mi svěřil, že je nešťastný. Tak jsem mu řekl, že uděláme vše pro to, aby byl spokojený, protože pro nás je nejlepší hráč světa. Nevím jestli má nabídku z PSG. Prošel si jen špatným obdobím a hotovo. Pak už měl vzorné a příkladné chování. Neměl s nikým žádný problém. Ani s Mourinhem, s vedením klubu, s nikým. Samozřejmě, že v každodenním soužití se občas na někoho naštvete. To snad ani nejde aby 25 lidí nemělo za celou dobu nějakou třenici s jedním trenérem. Myslím, že Cristiano je nejlepší na světě, chceme vybudovat budoucnost Realu kolem jeho osoby a byl bych rád, aby byl Cristiano nejlépe placeným hráčem na světě“.

Konflikty mezi Mourinhem a hráči
„Nevidím tu žádnou vzpouru. Došlo jen k opotřebování z dennodeního soužití. Letošní sezóna začala s trošku menším hladem. Což vyvolalo normální reakci trenéra k namotivování hráčů. Naštvalo mne, že jsme nevyhráli nad Valencií, Getafe, Sevillou...A reakce trenéra je normální, protože nebylo normální ztratit osm bodů během úvodních čtyř zápasů. Mě všichni hráči tvrdili, že Mourinho je nejlepší profesionál, kterého měli jako trenéra. Pochopitelně je to ovšem trenér velmi náročný. Hráči mi nejsou schopni říct, že Mourinha nechtějí a ani by neměli, protože autoritu má trenér. Možná to ale řekli nějakému kamarádovi novináři“.

Casillas
„Nechat mimo Casillase, byl určitý způsob, jak ho namotivovat. Pro mne je Casillas nejlepší brankář na světě. Ale vedení klubu nemůže zasahovat do trenérova rozhodnutí. Navíc mnozí novináři chtěli Casillasovi pomoci a spíš mu uškodili“.

Neymar
„Před třemi lety jsme měli možnost koupit Neymara a snažili jsme se ji využít. Jenže později ho Santos nenechal jít. Podle mne je to skvělý fotbalista. Kdybych ho mohl koupit za podmínek, které nenaruší klubový ekosystém, udělal bych to. Bylo třeba jednat s jeho otcem, s klubem. S fondem, který vlastní 40% jeho práv. Nás by vyšel na víc než 150 miliónů. To bylo nemožné, neboť práva na jeho image byla rozdělena po různých místech. Vůbec nemám ponětí, kolik zaplatila Barcelona“.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace