Chci tu najít stabilitu

Robert Acquafresca (© it.uefa.com)

V Levante se teď nemluví o ničem jiném, než o odchodu střelce Obafemiho Martinse do Seattlu a o tom, jak tím utrpí ofenzivní síla mužstva z Valencie. Díky gólu v nedělním utkání Granada - Levante (1:1) však Robert Acquafresca, útočník, jenž doposud nedostával mnoho příležitostí v dresu granotas, pořádně bouchl do stolu a naznačil, že se s ním, coby náhradou za Nigerijce, musí počítat.

V neděli se vám asi spalo dobře, že?
Ano. To, že jsem dal gól je hodně důležité. Už je to dost dlouho co nehraji pravidelně. Se sebedůvěrou přijdou i góly.

A byl to gól klíčový. Jste hrdý?
Jsem o to víc šťastný. Gólem jsem přispěl k zisku bodu důležitého pro záchranu.

Prakticky více jak rok jste nedokázal vstřelit branku. Tu poslední jste dal v zápase Bologna - Novarra, který se hrál 4.března 2012.
No jenže jsem toho taky od března moc nenahrál. Minulou sezónu byl pro kouče Bologni jedničkou v útoku Di Vaio. A kouč nechtěl hrát se dvěma útočníky. Navíc mě ještě operovali ruku a dvakrát jsem se zranil. Stala se hromada věcí, díky nimž jsem nemohl hrát pravidelně.
 
Domníváte se, že svým gólem jste podal dostatečný důkaz o tom, že obavy po ztrátě Martinse jsou přehnané?
Nejsem na to sám, jsou tady také Roger a Valdo. Tým je nejdůležitější. A jestliže tu Oba nebyl spokojený, asi těžko mohl v týmu zůstat. Když vyběhnu na hřiště, vydám ze sebe úplně všechno.

Martins a vy jste úplně odlišní hráči.
Jsme rozdílní, ale i já velmi rád vyhledávám volné prostory. V zápasech, jako byl ten poslední v Granadě, kdy soupeř hodně útočí, využíváme protiútoky a vytvářejí se prostory. Musím se přizpůsobit svým spoluhráčům. V Cagliari se hrálo stejným stylem a bylo to bez problémů. Musím si dát velký pozor abych nezůstával v ofsajdu. Jinak bezesporu Oba je mnohem rychlejší, než já.

Jak se cítíte po fyzické stránce?
Začínám nabírat zápasové tempo. Myslím si že až přijdou další branky a budu hrát pravidelně, bude všechno v pohodě.


První polovina letošní sezóny v Bologni asi nebyla jednoduchá...
To ne. Dvakrát jsem si poranil přitahovač. Poprvé to bylo na tři měsíce, podruhé na měsíc. To je dlouhá doba. Ale mám velkou touhu. Jsem mladý.

Kolik procent z Acquafrescy jsme mohli vidět?
Dokážu hrát mnohem lépe, než jsem doposud předvedl.


Jak se cítíte v kabině?
Všem spoluhráčům bych chtěl poděkovat, protože se tu díky nim cítím, jako bych tady byl už dva, nebo tři roky a to je pro mne důležité. Pořád se tu smějí. To je pozitivní pro celý tým. Jsem tady moc šťastný.

Chtěl byste tady pokračovat?
Ano, ano. Fakt se mi tu líbí. Jenže o tom budou rozhodovat kluby a snažit se najít dohodu.

Jak vypadá vaše smluvní situace?
Mám kontrakt do roku 2017 a až do letošního léta jsou moje práva rozdělena mezi Bolognu a Janov. pak budu patřit klubu, který mě bude chtít, ale myslím si, že to bude Bologna.

V posledních sedmi sezónách jste prošel šesti kluby. Myslíte si, že Levante je ideální místo, abyste si mohl užívat stabilitu?
Mám to v plánu. Cítím se dobře. A španělská liga se mi hodně líbí. Je to hodně technická soutěž, oproti italské lize, která je spíš fyzická.

Když jste debutoval v italské Serii A, patřil jste mezi největší naděje italského fotbalu. Dokonce se vás snažila přetáhnout i reprezentace Polska.
Ano. Poláci mne chtěli, ale já jsem Ital, prošel jsem všemi mládežnickými reprezentacemi a chci hrát za Itálii. Doufám, že se mi to jednoho dne podaří. Moje máma je Polka, takže s Dudkou mluvíme polsky.

Přesto že tým od začátku roku 2013 nemůže chytnout obvyklé tempo, záchrana je prakticky hotová. Mělo by se teď znova myslet na příčky, které zaručují start v Evropě?
Hlavním cílem je záchrana, ale Evropa není nijak daleko. Vyhrajete dva zápasy a v tabulce se můžete vyhoupnout nahoru.

Myslíte si, že Levante patří na pohárové příčky?
Myslím si, že ano.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace