Chelsea podalo nabídku na Frenkie de Jonga

Frenkie de Jong v dresu Barcelony

Do médií z ostrovního království pronikla informace o tom, že se londýnksý tým zajímá o holandského záložníka. A podle všeho se nejedná o pouhý zájem, ale Chelsea již do Barcelony poslala první nabídku na přestup.

Nevýrazné výkony holandského reprezentanta společně s informací katalánského klubu o tom, že je hráče ochoten prodat za rozumnou cenu, stojí za tím, že se kolem Frenkie de Jonga začínají roztáčet přestupová kola.

V sobotním vydání britského Daily Mail sportovní rubrika přináší informaci o oficiální nabídce Chelsea za holandského záložníka. Londýnský klub Barceloně nabízí za Frenkie de Jonga 40 milionů eur. Jedná se o částku na hony vzdálenou aktuální trhové hodnotě hráče (70 milionů eur) a také sumě, kterou Barcelona musela vyplatit Ajaxu za přestup talentovaného mladého hráče (75 milionů eur + 12 milionů na bonusech).

Zveřejnění nabídky za hráče znamená, že budoucnost de Jonga v Barceloně je více než nejistá, zvláště pak po utkání v Pamploně, kdy si hlavní trenér Barcy, Xavi, stěžoval na to, že disponuje malým okruhem hráčů, kteří jsou schopni obstát v zápasech a potrápit soupeře na jeho vlastní polovině.

Zatím se nedá předpokládat, že by Barcelona byla ochotna nechat odejít Frenkie de Jonga již v lednu, tím spíše pak za přestupní částku v řádech 40 milionů eur, nicméně přetrvávající přání klubu přivést do útoku Haalanda společně se zlepšujícími se výkony Nica a Gaviho ve středu zálohy, mění pozici holandského reprezentanta v týmu.

Odchod hráče možná ještě není na pořadu dne, každopádně se zdá, že nejpozději na konci sezóny bude muset Xavi rozhodnout o tom, zda Frenkie de Jong je nebo není součástí plánů Barcy do budoucna.

Frenkie de Jonga v aktuální sezóně v dresu Barcelony odehrál šestnáct ligových utkání, ve kterých se jednou gólově prosadil a dvě branky připravil pro své spoluhráče. Dalších šest startů si připsal v Lize mistrů a do utkání zasáhl také ve španělském poháru.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace