Chelsea udělá z Kepy nejdražšího brankáře, Courtois má volnou cestu do Realu Madrid

Kepa Arrizabalaga (© marca.es)

Již dnes by mohly být oficiálně potvrzeny dva přestupy brankářů. Kepa Arrizabalaga se stane posilou Chelsea, kterou naopak vymění za Real Madrid Thibaut Courtois.

Belgičana se Real Madrid snaží získat od začátku přestupového období, Blancos však museli čekat, dokud Chelsea nesežene náhradu. Tou je nakonec Kepa Arrizabalaga, o jehož transferu ale Athletic odmítl jednat, proto Chelsea musela složit 80 milionů eur, což je výše hráčovy výkupní klauzule.

V sídle Španělského fotbalového svazu se tak stalo dnes dopoledne, Athletic Kepův odchod potvrdil v oficiálním prohlášení, v němž mu děkuje za dobu, kterou strávil v baskickém celku. Kepa následně zamíří do Londýna, aby se podrobil zdravotní prohlídce. Třiadvacetiletý Španěl, který byl v zimě krok od přesunu do Realu Madrid, se stane nejdražším brankářem historie, neboť překoná nedávný transfer Alissona z AS Řím do Liverpoolu v hodnotě 72 milionů eur.

Thibaut Courtois vzápětí zamíří do Realu Madrid, který za jeho služby zaplatí 35 milionů eur. Šestadvacetiletý reprepzentant byl vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého mistrovství světa v Rusku, v novém působišti bude bojovat o post jedničky s Keylorem Navasem.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace