Chiellini ve své knize píše o Ramosově faulu na Salaha i Vidalovi a alkoholu

Chiellini v souboji se Sergiem Ramosem (© marca.es)

Giorgio Chiellini vydal knihu s názvem Io, Giorgio (Já, Giorgio), ve které shrnuje svou kariéru. Pětatřicetiletý obránce Juventusu píše i o kapitánovi Realu Madrid Sergiu Ramosovi a záložníkovi Barcelony Arturu Vidalovi.

"Sergio Ramos je nejlepším obráncem světa. Můžete říct, že je impulzivní, že po jeho chybách inkasujete osm deset gólů za sezónu, a kdybych já udělal dvě tři, tak už nežiji, ale je dobře technicky vybavený, mohl by hrát v útoku. Má dvě vlastnosti, které skoro nikdo nemá," začal Chiellini s chválou, aby následně vzpomenul na zranění Mohameda Salaha z finále Ligy mistrů v roce 2018 proti Liverpoolu. "První je, že umí být rozhodujícím hráčem v klíčových zápasech, i když je to proti veškeré logice. Dokonce zraněními, která způsobuje až ďábelsky mazaně. Se Salahem to byl mistrovský kousek. On, mistr Sergio, vždy říkal, že to neudělal úmyslně, ale věděl, že když spadnou takovým způsobem zaklíněni do sebe, může to v devíti z deseti případů skončit pro soupeře zlomeninou ruky."

"Druhou jeho jedinečnou charakteristikou je, že bez něj hvězdy jako Varane, Carvajal nebo Marcelo vypadají jak kluci z přípravky. Bez Ramose se Real Madrid stává týmem neschopným obrany. Můžete si být jistí, že s ním na trávníku by Real Madrid s Ajaxem (v Lize mistrů v roce 2019) doma o tři góly neprorál. Vsadil bych se o cokoliv."

O Arturu Vidalovi Chiellini uvedl, že chilský reprezentant má problémy s alkoholem: "Arturo Vidal občas pil více, než by měl. Celý svět to ví. Alkohol je jeho slabinou. Několikrát do roka kvůli tomu zmeškal trénink nebo přišel v rozverné náladě. Ale každý člověk má slabiny. Fotbalista není ďábel ani svatý, podle toho nelze člověka soudit."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace