Cianiho si ještě musí proklepnout

Mickael Ciani (© skysport.com)

Betisu zatím v zimním přestupním termínu nevycházejí věci tak, jak by si asi vedení přálo, zejména z ekonomických důvodů. Byť mělo rozjednáno několik adeptů na místo stopera, což je v těchto dnech priorita, všichni postupně jeden za druhým odpadávali až zůstal jediný: Mickael Ciani. Sedmadvacetiletý střední obránce Girondins Bordeaux je v tuto chvíli hlavním středem zájmu pro posílení zadních řad. Nicméně Vlada Stosic, sportovní ředitel klubu a jeho pracovní tým již po kritikách, které se snesly na jejich hlavu po neslavných letních posilách, nechtějí udělat další krok vedle a o fotbalistech, kteří by eventuálně do Sevilly v zimním období přišli, chtěji být stoprocentně přesvědčeni.

Jenže právě u Cianiho existují ve vedení sportovní sekce klubu jisté obavy, v jákéže formě se vůbec tento hráč nachází. Ve francouzské lize sice nastoupil do prvních jedenácti duelů, nicméně pak se ze sestavy naráz vytratil a během posledních měsíců prakticky nehrál. Jeho korpulentní a svalnatá postava může mít v období nečinnosti sklony k nabírání váhy a tudíž jsou kluboví zástupci Betisu v tomto směru velmi obezřetní. Dokonce natolik, že Vlada Stosic pošle na začátku příštího týdne do Bordeaux Emilia Vegu, člena technického sekretariátu, aby viděl Cianiho přímo v akci při tréninku. Betis prostě nesmí sáhnout vedle. 

Prvním vyvoleným o něhož měl Betis zájem, byl již v listopadu David Abraham, argentinský stoper Basileje. Jenže postup švýcarského klubu v Lize mistrů na úkor Manchesteru United nejen že celou operaci přibrzdil ale navíc i vyhnal cenu tohoto stopera směrem nahoru. Pak přišli na řadu Weligton z Málagy a Ricardo Costa z Valencie. V prvním případě šla celá operace k šípku kvůli vysokým finančním požadavkům hráče, vzhledem k tomu, že mu letos bude již 33 let. Angažmá portugalského reprezentanta zase ztroskotalo na milionu eur, který se zdál Betisu přehnaný za ani ne pětiměsíční hráčův pobyt na Benito Villamarín. Aniž by se někdo v médiích zmínil, sondoval Betis situaci i dalších tří, nebo čtyř mužů, jejichž aprobací je místo stopera. Jedním z nich byl i Brazilec Maicon, za toho ale FC Porto požadovalo celé tři milony eur. 

Naproti tomu španělský trh je v tomto směru pro Betis dalo by se říci zapovězený. Stosic nemá v úmyslu přivést hráče, který nehraje v klubu stejného kalibru, jako jsou verdiblancos a už vůbec ne fotbalistu, jenž působí v Segunda División. Takže jak to tak vypadá, Ciani bude tím vyvoleným, samozřejmě za předpokladu, že projde přísným pohledem vyslaných zvědů. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace