City Weissovi smlouvu asi neprodlouží

Vladimír Weiss (©sport.es)

Pravděpodobnost, že by slovenský záložník Vladimír Weiss, jenž aktuálně hostuje v řadách Espanyolu Barcelona, zůstal i v příští sezóně hráčem Manchesteru City, je velmi malá, možná by se dalo říci, že prakticky nulová. Anglický klub, který průběžně vede tabulku domácí ligové soutěže, je s výkony svého slovenského svěřence velmi spokojený a jeho přesun do Espanyolu hodnotí velmi pozitivně, nicméně myšlenka na prodloužení smlouvy, která fotbalového reprezentanta našich východních sousedů váže k Citizens do 30.června 2013, rozhodně mužům z direktivy tohoto rozhazovačného klubu v hlavě neputuje. „Vladi“ má tudíž velkou šanci být po skončení sezóny prodán, čímž se otvírá příležitost pro pericos získat do svých řad natrvalo hráče, jenž patří mezi nejpříjemnější překvapení právě probíhajícího ročníku.

Alternativa, že by Weiss pokračoval jako hostující hráč na Cornellà – El Pratt je takřka vyloučena. K tomu by mohlo dojít jen v případě, že by se šejkové ze City rozhodli nastavit kontrakt, který bude finišovat k cílové pásce. Ovšem prodloužení smluvního závazku je v těchto momentech hodně složité, téměř nemožné. Mezi hráčovým agentem a klubovými zástupci již došlo k několika schůzkám a jednáním a závěry, které z těchto setkání vzešla, jsou jednoznačné: City by se spíše přiklánělo k možnosti Weissova přestupu do jiného mančaftu, než zařazení borce s anglickým trávníkem na hlavě na soupisku prvního týmu. 

Slovák je tedy na prodej. A jeho velmi dobré výkony samozřejmě neunikly pozornosti mnoha zájemců, kteří do útulného stánku Espanyolu vysílají své špehy, aby svým bedlivým pohledem detailně rozebrali i třeba to, jakou barvu tkaniček na svých adidaskách Vladi používá. Manchester zatím na stole žádnou konkrétní nabídku nemá, ale je teprve začátek března a nepochybuje, že v příštích týdnech začnou uchazeči o jeho služby ztrácet počátení nesmělost. A to by mohla být šance i pro Espanyol. Blanquiazules by pochopitelně Weisse chtěli v týmu i v následujících letech a o svém zájmu koupit ho, již informovali i vedení City. Samozřejmě jen za předpokladu, že přestupová částka bude pasovat do napjatého rozpočtu pericos. V dohodě o hostování Weisse v Barceloně ale figuruje klauzule, která upřednostňuje Espanyol jako budoucí působiště mladého Slováka. V případě, že Espanyol vyrovná nejlepší nabídku, kterou City obdrží, stane se jeho hráčem. Vztahy mezi oběma kluby jsou velmi dobré a tak se jeví možnost Weissova působení u pericos velmi nadějně. Na hostování asi těžko, natrvalo, proč ne?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace