Clattenburg přiznal chybu. S VARem by už Atlético Ligu mistrů vyhrálo, reagoval Futre

Gólová situace (© marca.es)

Rozhodčí Mark Clattenburg přiznal chybu ve finále Ligy mistrů 2015/2016, kdy uznal branku Sergia Ramose z ofsajdové pozice.

V základní hrací době skončilo městské derby 1-1, na penalty Real Madrid udolal Atlético 5-3 a na San Siru pozvedl ušatý pohár. "V tom finále šel Real Madrid do vedení v prvním poločase díky brance z těsného ofsajdu. Všimli jsme si toho o přestávce. Bylo to složitá situace a můj asistent chyboval," uvedl anglický sudí.

Clattenburg také prozradil, že měl problémy s tehdejším stoperem Realu Madrid Pepem, jenž byl známý vznětlivou povahou a tvrdou hrou: "Ve druhém poločase jsem nařídil penaltu pro Atlético (kterou Antoine Griezmann neproměnil) za faul Pepeho na Fernanda Torrese. Pepe byl nepříčetný a perfektní angličtinou mi řekl: 'Tohle nemůže být penalta, Marku.' Odpověděl jsem mu, že jejich první gól neměl platit, což ho umlčelo. Lidé si můžou myslet, že je to divné, protože chyba na každou stranu neznamená, že je vše v pořádku a rozhodčí to nedělají, ale věděl jsem, že když mu to řeknu, tak to akceptuje."

"Každý se mě stále ptá na to, co jsem udělal s jazykem, když Pepe simuloval. 'Jak můžeš být tak měkký na takového tvrďáka?' pomyslel jsem si. Udělal to v zápase dvakrát, snažil se dosáhnout vyloučení některého z hráčů Atlética. Jiný rozhodčí by na to možná skočil, ale já si udělal domácí úkol a - přestože nesmíte být předpojatý - věděl jsem přesně, jaký Pepe je. Byl jedním z hráčů, kterým prostě nemůžete věřit."

Na Clattenburgovo přiznání chyby zareagovala legenda Atlética Paulo Futre: "Kdyby existoval VAR už dříve, Atlético by Ligu mistrů vyhrálo. Už jsem to říkal a teď to Clattenburg potvrdil celému světu."

Futre ještě popíchl konkurenční Real Madrid: "Ptám se. Je od zavedení VARu nějaký klub, který ještě (v Lize mistrů) nepřešel přes osmifinále?" Před několika dny Futre uvedl, že "fanoušci Atlética by se od těch Realu Madrid neměli držet na dva metry (doporučený odstup kvůli pandemii koronaviru), ale na dvě stě."

Podívejte se na Clattenburgovu reakci na Pepeho simulování:

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace