Clemente opět rozpoutal vášně

Javier Clemente (© marca.es)

Javier Clemente před několika týdny skončil u reprezentace Kamerunu, ani to však nenahlodalo sebevědomí zkušeného kouče.

Jedenašedesátiletý Clemente nedokázal s jedním z papírově nejsilnějších výběrů Afriky postoupit na kontinentální mistrovství, od generálního tajemníka kamerunského fotbalového svazu proto obdržel nejen výpověď, ale také ostrou kritiku: "Kamerun musí trénovat někdo, kdo má charisma a nepovolává hráče podle zásluh či proto, že jsou za dobře s lidmi z federace. Nový kouč by měl navíc žít v Kamerunu a nemít peníze jako jedinou motivaci."

Samotný Clemente ke kamerunskému angažmá uvedl: "Moje etapa na lavičce Kamerunu byla tou nejtvrdší zkušeností, kterou jsem v životě zažil."

Bývalý fotbalista Athleticu se pustil od odvážného srovnání současné španělské reprezentace s tou, kterou vedl v devadesátých letech: "Národní tým, který jsem já v roce 1994 vedl, by byl schopný přehrát a porazit ten současný."

Ve stejném duchu pak promluvil i na klubové úrovni. Clemente dokázal s baskickými Lvy v osmdesátých letech dvakrát získat ligový titul. "Můj Athletic byl lepší, než je ten Bielsův," poznamenal.

Jako poslední se rodák z Barakalda vyjádřil k současným adeptům na titul: "Před Pepem Guardiolou dávám přednost Mourinhovi. Neříká naučené fráze, ale to, co si skutečně myslí. Barcelona je stále největším favoritem na titul, i když mě její fotbal nudí. Je těžší porazit ji než Real Madrid, který více riskuje."

"Barcelona dokázala vyhrát Ligu mistrů s týmem plným odchovanců. Líbilo by se mi, kdyby všechny kluby šly její cestou. Pep Guardiola je skvělý trenér, v současnosti s Del Bosquem ten nejlepší."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace